Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Messi ber om ursäkt efter bilderna: ”Vill inte visa det”

Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL CHILDS / REUTERS BILDBYRÅN

Lionel Messi hånade Louis van Gaal under VM.

Nu ångrar han sig.

– Jag gillar inte vad jag gjorde, säger han enligt Buenos Aires Herald.

Det var i kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna som Lionel Messi bestämde sig för att markera mot Louis van Gaal.

Matchen svämmade över av känslor och totalt delades 16 gula kort ut.

När Messi satte Argentinas andra mål sprang han fram mot Nederländernas bänk och firade framför förbundskaptenen van Gaal. Messi ställde sig bredbent och höll händerna bakom öronen, precis som den argentinska fotbollsikonen Juan Roman Riquelme gjorde under sin karriär.

Det är också en del av förklaringen bakom gesten, skriver Football-Espana. Juan Roman Riquelme hade Louis van Gaal som tränare i FC Barcelona i början av 2000-talet och de kom inte överens.

Lägg där till van Gaals ord inför kvartsfinalen i VM (som Argentina vann på straffar):

– Messi är den farligaste kreativa spelaren, han kan skapa mycket och göra mål själv. Men när de tappar bollen och motståndaren har bollinnehaver så deltar han inte så mycket, och det här ger oss chanser.

Messi ber om ursäkt: ”Vill inte visa upp det”

Det hade Messi hört, och han uppskattade det uppenbarligen inte.

– Det var stundens inlevelse. Jag visste vad de hade sagt inför matchen, även några av mina lagkamrater visade mig vad van Gaal hade sagt, säger PSG-spelaren om målgesten, enligt Buenos Aires Herald

Men i dag är han inte helt nöjd med hur det blev.

– Jag gillar det inte, jag gillar inte att jag gjorde det, men det är så mycket spänning och nervositet i de där ögonblicken och allt händer så fort. Du hinner inte tänka utan reagerar bara.

– Det var inte planerat, det var bara så det blev. Jag gillar inte att visa upp det där, men såna saker händer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.