Messi avslöjar sina favoriter till priset

Lionel Messi.
Foto: CESAR OLMEDO / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN

Lionel Messi är själv storfavorit till Ballon d'Or.

Nu berättar han vilka han själv skulle rösta på – om han fortfarande hade fått.

– Jag har förstås två spelare i mitt lag som jag skulle rösta på, säger Messi till L'Équipe.

I fredags avslöjade France Football vilka spelare som är nominerade till Ballon d'Or – priset som världens bäste fotbollsspelare.

Lionel Messi har vunnit priset sex gånger och är som vanligt en av förhandsfavoriterna inför galan den 29 november.

Tidigare fick han själv – som lagkapten för Argentina – vara med och rösta fram vinnaren men i årets omröstning får inte lagkaptenerna rösta. Messi berättar vilka han hade röstat på om hade fått.

– Jag har förstås två spelare i mitt lag som jag skulle rösta på: ”Ney” (Neymar) och Kylian (Mbappé), säger Messi i en intervju med L'Équipe enligt RMC.

Messi inför Ballon d'Or

Något som talar för Messi som vinnare av Ballon d'Or är att han vann Copa América med Argentina samtidigt som hans historiskt största rival Cristiano Ronaldo åkte ut i åttondelsfinal i EM med Portugal. Messi tror att de stora titlarna kan bli avgörande för vem som vinner.

– Det finns många spelare som har haft en bra säsong på individnivå, som (Robert) Lewandowski och (Karim) Benzema. Men det är svårt att säga för det man har gjort på kollektiv nivå betyder mycket för att vinna guldbollen.

– På sistone har titlarna haft mycket vikt, om man vinner Champions League, EM och Cópa América.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.