Foto: Björn Tilly
 Foto: Björn Tilly

Mellberg: Så ska Hamrén övertala Zlatan

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovics bäste kompis i landslaget, Olof Mellberg, har känt till Zlatans beslut en längre tid.
Nu uppmanar han nye förbundskaptenen Erik Hamrén att lägga upp en särskild taktik för att få Zlatan att komma tillbaka till landslaget.
- Fokus kommer givetvis vara att få honom med till när allvaret börjar, säger Mellberg till FotbollsExpressen.se.
Olof Mellberg och Zlatan Ibrahimovic har under åren med landslaget utvecklat en nära vänskap.

Mellberg visste

När Erik Hamrén på kvällens presskonferens kom med det överraskande beskedet att Zlatan lägger av i landslaget var det något som Mellberg redan kände till.
- Jag har vetat det ett tag att han hade de tankarna. Sedan blev det definitivt först efter att han hade pratat med Erik, säger Mellberg, och fortsätter:
- Jag vet inte om han hade fattat ett definitivt beslut innan dess men tankarna har funnits där. Det är givetvis inget beslut han tar över en natt.

Har mycket kontakt

När pratade du senast med Zlatan?
- 3-4 timmar sen kanske. Vi har ganska mycket kontakt.
Har du försökt övertala honom?
- Ja, alltså, nu vet jag inte vad som har sagts. Men det var tal om motivation och normalt sett så pratar vi inte så otroligt mycket fotboll och landslaget. Det är mycket annat. Men han har varit med så länge att han vet precis vad det handlar om med landslagssamlingarna, vad som är glädjen i det och vad som inte är glädjen i det. Det spelar ingen roll vad jag säger.
- Vi är inne i en ovanlig period för oss alla, att vi inte är med i ett mästerskap. Luften gick ur oss på något sätt när vi inte kvalificerade oss. Det kändes tungt och långt till nästa mästerskap. En ovanlig känsla. Det är nästan ett år till tävlingslandskamperna, det är då allvaret drar igång och då man ska vara motiverad. Mycket kan hända tills dess, för mig, för Zlatan och för hela truppen, säger Mellberg.

Lägga upp strategi

Mittbacken tycker att nye förbundskaptenen Erik Hamrén tidigt ska lägga upp en strategi om han ska lyckas övertala Zlatan att återvända till landslaget.
- Det blir en taktik från förbundskaptenen Hamrén att känna hur betydelsefulla träningsmatcherna är nu och lägga upp det inför allvaret. Det är upp till Hamrén hur hårt han vill ligga på. Fokus kommer givetvis vara att få honom med till när allvaret börjar, säger Olof Mellberg.

DISKUTERA HÄR!
Malin Jonson
Malin Jonson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag