Martin Ödegaard har bjudits in av Barcelona

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Martin Ödegaard, 15, har redan gjort debut i det norska landslaget.
Foto: Terje Pedersen / Epa / Tt

Den norske supertalangen Martin Ödegaard, 15, har blivit inbjuden till Barcelona. Klubben har tidigare varit i Norge för att titta på Ödegaard, och nu är det hans tur att besöka dem.

– Det är riktigt att Barcelona önskar att få besök av Martin, säger hans agent Kent Karlsen till VG.

https://www.youtube.com/watch?v=Smi8jvNixL8#t=45

Martin Ödegaard blev historisk när han gjorde landslagsdebut mot Förenade Arabemiraten i slutet av augusti. Femtonåringen blev då den yngste norske landslagsspelaren någonsin, och var dessutom nära att göra mål. Han finns även med i den norska truppen som ställs mot Malta och Bulgarien i EM-kvalet.

"Får ta det efter säsongen"

Och nu har Barcelona bjudit Ödegaard och hans pappa Hans Erik till Spanien. Agenten Kent Karlsen bekräftar att intresse finns från storklubben.

– Det är riktigt att Barcelona önskar att få besök av Martin och Hans Erik för att lära känna varandra bättre, säger han till VG.

Han vill dock inte kommentera hur intresserade klubben är av den norske talangen. Och huvudpersonen själv har ännu inte tagit ställning till inbjudan.

– Det kan hända att jag åker dit och besöker dem. Vi får ta det efter säsongen, säger han till VG.

"Får se hur det går"

Ödegaard vill inte heller spekulera i när det skulle vara rätt tidpunkt att lämna Norge och Strömsgodset för större klubbar.

– Jag ska först och främst göra klart säsongen här. När den tiden eventuellt är inne, vet jag inte nu, säger han till tidningen.

Istället riktar han allt fokus mot landslaget och EM-kvalet.

– Jag är väldigt spänd. Det är ju A-landslaget och EM-kval. Jag hoppas att kunna visa vad jag kan, så får vi se hur det går.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.