Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin Mutumba nära en ny klubb

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: EMIL NORDIN

Förre AIK-profilen Martin Mutumba är klubblös för tillfället - och tränar just nu med Vasalund. 

Division 2-klubben drömmer om att mittfältaren ska förstärka klubben. 

- Han söker nog något bättre men vi utesluter inte att han kan spela med oss kommande säsong, säger huvudtränare Nebojsa Novakovic. 

Vasalunds IF åkte ur division I förra året och spelar numera i division 2. Laget tränas den här säsongen av förre AIK-tränaren Nebojsa Novakovic, som under förra säsongen lämnade rollen som assisterande tränare i klubben. 

För tillfället tränar en rad AIK-profiler med laget, däribland Alexander Milosevic, som är klubblös efter att han brutit kontraktet med turkiska Besiktas. 

Drömmer om Martin Mutumba

En som också är klubblös är Martin Mutumba. Den förre AIK-mittfältaren lämnade Örgryte efter förra säsongen och söker nu en ny klubb. Nebojsa Novakovic drömmer om att Mutumba ska skriva på för klubben och förstärka laget till kommande säsong. 

Men vet också om att spelaren har andra alternativ. 

- Just nu tränar Martin med oss. Han har gjort det i några dagar. Vi har också Alexander Milosevic som tränar med oss, säger Novakovic. 

Kan Martin Mutumba komma att spela med er nästa säsong?

- Han tränar med oss nu och vi får se. Men det går inte att utesluta att han gör det. Men samtidigt så vet vi att han säkert söker något bättre och vi förhandlar inte med honom i nuläget. 

Hur ser du på chanserna att gå upp till division I igen?

- Jag är nästan säker på att vi gör det. De åkte ur förra året men vi har en så pass bra trupp just nu att vi ska gå upp. 

Innan serier sätter i gång väntar Svenska cupens gruppspel för Vasalund. Där har laget lottats i samma grupp som Hammarby, Elfsborg och Gais. 

- Det blir många roliga matcher och vi ser fram emot dem. Vi börjar mot Hammarby om två veckor, säger Nebojsa Novakovic. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.