Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre United-stjärnan har smittats av corona

Marouane FellainiFoto: BALLESTEROS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den kinesiska fotbollsligan har fått sitt första coronafall. Det är den förre Manchester United-stjärnan Marouane Fellaini, numera i Shandong Luneng, som har smittats med viruset, meddelar klubben.

Den 32-årige belgiske mittfältaren har inte feber eller några andningsbesvär, men har blivit satt i karantän.

”Klubben gör sitt bästa för att hjälpa till med behandlingen”, säger Shandong Luneng i ett uttalande.

Fellaini har även själv publicerat en bild på Instagram. Han skriver:

”Kära vänner, jag har testat positivt för coronaviruset. Just nu befinner jag mig på ett sjukhus i Kina där jag tas om hand. Jag kan försäkra er alla om att jag mår bra. Tack till alla fans, sjukvårade och till min klubb för ert stöd. Jag hoppas att vara tillbaka så snart som möjligt. Ta hand om er.”

https://www.instagram.com/p/B-CEIr-HWvY/

Fellaini första i ligan att drabbas

Trots att coronaviruset fick sitt utbrott i just Kina är Fellaini den första spelaren i högstaligan att drabbas av sjukdomen. Sedan tidigare har en spelare i andraligan testat positivt för corona.

Den kinesiska ligan, där Marcus Danielson och Sam Larsson spelar, skulle ha startat 22 februari, men är tills vidare uppskjuten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.