Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marklund stöttar Pia Sundhage: "Modig"

Hanna Marklund.Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

I Sportpodden berättar Hanna Marklund om nervositeten innan hon skulle kommentera herrmatchen mellan Sverige och Estland. Hon stöttar även Pia Sundhage och hennes ledarskap.

– Hon är ju kanske modigare än många andra svenskar, säger Marklund.

Efter Sveriges 4-0-vinst mot Polen i VM-kvalet gick Kosovare Asllani ut med att det fanns en spricka mellan henne och förbundskaptenen Pia Sundhage.

– Det är personligt. Pia har personliga problem. Hade jag hetat något annat och skrattat och gjort till mig, så kanske jag hade fått spela från start, sade hon efter matchen.

"Modigare än många andra"

Men i Sportpodden får Sundhage stöd av förra landslagsstjärnan Hanna Marklund.

– Hon är ju, tycker jag, kanske modigare än många andra svenskar i sitt ledarskap. Att hon namnger vilka spelare som är viktiga till exempel. Att hon vågar lyfta några, säger Marklund.

– Men det gäller ju att göra det på ett sådant sätt att man ändå inte förminskar någon. Det är ju att höja de som gör det bra hela tiden men ändå, det är ju viktigt att alla känner sig viktiga i laget. Och det gör hon också bra på sitt sätt, fortsätter hon.

"Kan få lite mindervärdeskomplex"

Marklund berättar även om nervositeten hon kände innan hon skulle kommentera Sveriges herrmatch mot Estland i början av september. På frågan om hon kände sig mer nervös inför matchen när hon vet att det är många som tittar och hon är kvinna i en mansdominerad värld behöver hon inte tänka många sekunder.

– Det är klart, jag tror att jag fick någon sådan här liten tanke själv, att man kan få lite mindervärdeskomplex, berättar hon i podden.

– Det är ju störigt att det ens... Att de tankarna kom upp. Men det var väl något man slogs mot och får fundera över att "är det så"? När jag väl är där på plats så är det ingen skillnad, när jag står där och tittar på matchen och man ska prata fotboll.

Marklund tror också att det kan handla om att hon inte är lika insatt i herrfotboll som i damfotboll.

– Det gör ju också att man känner att jag har inte lika hundraprocentig kontroll. Att man inte känner att "jamen det här vet jag". Så det är ju en skillnad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.