Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märkliga bilderna i ”svenskmötet”

Real Sociedads ovanliga hörnvariant
Foto: Dplay
Foto: OLAF KRAAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Svenskmöte mellan Jesper Karlsson och Alexander Isak. 

Men målen uteblev och matchen slutade 0-0 – trots Real Sociedads udda hörnvariant. 

– Det är en lurig taktik, säger kommentatorn Jonas Dahlquist i Dplay. 

AZ Alkmaar tog emot Real Sociedad i Europa Leagues fjärde omgång och på ur svenskt perspektiv handlade matchen i stort sett om duellen mellan Jesper Karlsson och Alexander Isak. 

Karlsson lämnade Elfsborg tidigare i somras och har fått en flygande start i den nederländska klubben. Desto tyngre har det gått för Isak men i den senaste matchen i La Liga ordnade han tre poäng när han nickade in segermålet för sitt ”La Real”. 

Första halvleken var en chansfattig sådan som slutade mållöst. Men det varken resultatet eller prestationen som fångade uppmärksamheten. 

Napoli vann sin match

Det var Real Sociedad anmärkningsvärda hörnvariant. 

För i samband med en hörna valde Sociedad-spelarna att ställa sig en bakom en i led för att vilseleda AZ-försvaret. 

Men trots det ambitiösa försöket resulterade hörnan i absolut ingenting och första 45 slutade 0-0. 

Desto mer blev det i den andra halvleken. AZ hade två jättechanser att ta ledningen men 0-0 stod sig matchen ut och resultatet gynnar mest gruppens tredje huvudkandidat Napoli, som vann sin match mot kroatiska Rijeka med 2-0. Den italienska storklubben leder gruppen med nio poäng. Real Sociedad och AZ Alkmaar har sju poäng vardera. 

Isak och Karlsson byttes ut i den andra halvleken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.