Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsminuterna: ”Det är helt felaktigt”

Foto: SportExpressen Play
Foto: SportExpressen Play

Hammarby föll i Europa League-kvalet mot Lech Poznan efter mardrömsminuter.

Först missade Kalle Björklund bollen och bjöd på matchens första mål och därefter blev Jeppe Andersen utvisad.

– Det är väldigt surt, jag kan inte riktigt sätta ord på det, säger Hammarbys mittback Richard Magyar.

Hammarby stod för en stark första halvlek mot Lech Poznan i kvalet till Europa League men trots ett par farliga chanser gick man in i halvtidsvilan med resultatet 0-0.

Tio minuter in i den andra halvleken var det i stället Lech Poznan som tog ledningen efter ett misstag från Kalle Björklund.

Mittbacken missade en mottagning som siste man och i stället kom Pedro Tiba och snodde åt sig bollen innan han chippade in 0-1 

– Aj, aj, aj, säger experten Rami Shaaban i SportExpressens sändning av matchen.

– Ett väldigt billigt mål.

Jeppe Andersen utvisad för Hammarby

Fyra minuter senare fick Paulinho ett bra läge att kvittera för Hammarby men brasilianarens avslut från straffområdeslinjen gick en bit över målet.

I stället för en kvittering fick Hammarby ett rött kort i den 63:e minuten. Jeppe Andersen fick sitt andra gula kort i matchen när han satte upp en hand i Pedro Tibas ansikte.

– Här är det lite teater va?, säger kommentatorn Marcus Bühlund.

– Jag tycker det är helt felaktigt, säger Rami Shaaban och fortsätter:

– Det är en olycklig situation, absolut, men Andersen är bollförande och försöker bara skydda sig när Tiba kommer in i honom.

Med en minut kvar av ordinarie tid avgjorde Jakub Kamiński matchen definitivt med sitt 0-2-mål när han placerade in bollen från straffområdeslinjen. Ytterligare ett mål kom på tilläggstiden när Filip Marchwinski dunkade in 0-3.

Magyar: ”Ville göra något bättre”

Richard Magyar tycker att Hammarby öppnade matchen bra.

– Det är så klart väldigt surt, jag kan inte riktigt sätta ord på det. Vi ville verkligen göra något bättre av det här. Det är surt att inte kunna ge tillbaka något till fansen, säger Magyar.

Tränaren Stefan Billborn:

– Jag tycker vi gör en bra första halvlek. I perspektiv är det alltid så att vi borde gjort mål på våra chanser och känner trots att vi gör sämre avslut i första halvlek att vi har en hel del bitar som vi kunde gjort bättre. Sedan släpper vi in ett jävligt snöpligt mål och repar mod. När vi får rött kort så tidigt blir det väldigt tungt. Vi försöker hålla upp det och gör det skapligt innan 2-0 men då är det ridå. Det gäller att ha marginaler på sin sida.

Vad säger du om Jeppes andra gula kort?

– Jag har sett det på tv. Jag tycker inte ens att det är frispark och det är min bild. Det är klart som fan att man inte vill få rött kort på ett sådant sett i den här matchen. Det är jättetufft. Det blir uppförsbacke än längre.

Även Alexander Kacaniklic tyckte att Andersens andra gula kort var felaktigt.

– Det såg konstigt ut, ska du ge ett andra gula ska det vara en avsiktlig armbåge vilket det inte var. Ska man ge ett andra gula måste det vara något rejält, säger han.

Billborn tror att Kalle Björklund kommer komma tillbaka stärkt efter sitt misstag.

– Det är inte kul när man gör det men man måste gå vidare från det. Kalle är en ung spelare. Hans karriär är lång och Kalle kommer gå stärkt ur detta. Men i dag är det skit, säger Billborn.

Svenske Mikael Ishak fick fira med sitt Lech Poznan efter matchen.

– Vi visar att vi är här för att vinna, säger han.

Även hans tränare Dariusz Zuraw är nöjd med Lech Poznans insats.

– Vi gjorde en bra match, i första halvlek hade vi rätt mycket tur, då vår målvakt var tvungen att visa sin bästa sida vid två tillfällen men enligt min uppfattning har vi vunnit matchen rättvist om jag tittar på helheten. Vi levererar resultat på en internationell scen och är väldigt glada över segern, säger Zuraw.

Se Jeppe Andersens röda kort här

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.