Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömskväll för Isak – förnedrat av United

Foto: ION ALCOBA / PROSHOTS BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN MOSCROP VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JONATHAN MOSCROP VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Det blev tufft för Alexander Isak och Real Sociedad. 

Manchester United vann komfortabelt med 4-0.

– Resultatet är bra, vi ville vinna och med det resultatet har vi ett bra utgångsläge. Nu ska vi spela returmatchen som också kommer vara tufft, säger tvåmålsskytten Bruno Fernandes. 

På förhand lovade matchen mycket. 

Real Sociedad tog emot Manchester United – i Turin. Mötet kunde inte spelas i San Sebastián på grund av Spaniens hårda coronarestriktioner, och reglerna kring besökare från England till följd av brittiska mutationen som sprids runtom i världen. 

Alexander Isak, som har varit i kanonform de senaste veckorna i La Liga, var i startelvan och hade i början av matchen en jättechans att spräcka nollan. Anfallaren snodde åt sig bollen och passade fram till Adnan Januzaj, men avslutet tätt utanför.

Fernandes tvåmålsskytt

Sedan tog Manchester United över och som så många gånger förr var det Bruno Fernandes som stod för det mesta. Portugisen tog en djupledslöpning och Sociedad-målvakten missbedömde situationen och krockade med försvararen. Då rullade Fernandes in 1-0.

– Jag behövde bara vänta för rätt ögonblick. Sedan rullade jag in bollen, säger Bruno Fernandes efter matchen. 

I den andra halvleken utökade bortalaget till 2-0. Juste – Bruno Fernandes igen. Den offensive mittfältaren kom fri och placerade in bollen. Minuter senare satte Marcus Rashford 3-0 och i den 90:e matchminuten rusade Daniel James in 4-0. 

”Allra viktigaste är resultatet”

– Resultatet är bra, vi ville vinna och med det resultatet har vi ett bra utgångsläge. Nu ska vi spela returmatchen som också kommer vara tufft. 4-0 är ett bra resultat men vi måste vara fokuserade, säger Fernandes. 

Resultatet innebar att Manchester United har ett gyllene läge att ta sig vidare till åttondelsfinalen – om inte La Real står för ett mirakel när lagen återigen möts på torsdag nästa vecka för returmatchen.

– Det allra viktigaste är resultatet. Mitt mål är att vinna titlar med laget, och det är viktigare än att göra mål, säger Bruno Fernandes. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.