Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Rohdén är klar för italienska klubben

Marcus Rohdén
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Alessandro Nesta
Foto: BUZZI / STELLA PICTURES

Marcus Rohdén har hittat en ny klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter åker han i dag för att göra klart med Serie B-klubben Frosinone. Går allt som planerat skriver han på för den italienska klubben och får Alessandro Nesta som tränare. 

Marcus Rohdén var med i Sveriges VM-trupp till mästerskapet i Ryssland 2018. Då kom han från en sejour i Crotone och Serie A, där han gjorde 60 matcher, tre mål och fyra framspelningar och grejade en VM-biljett. Men efter att Crotone åkt hur har det varit en aning strulig tid för svensken som sedan den 1 juli varit klubblös. 

Nära Frosinone

I Elfsborgs match mot Djurgården i måndags skymtades han på läktaren tillsammans med Krasnodars Viktor Claesson där de båda tittade på sin förra klubb när de förlorade med 1-0 mot Djurgården. 

Rohdén har jagat en ny klubb sedan han blev klubblös och nu ser det ut att ha löst sig för mittfältaren. Enligt vad SportExpressen erfar åker mittfältaren under dagen från Göteborg ner till Italien för att skriva på för Serie B-klubben Frosinone.

Jagas också av Udinese

Även Serie A-klubben Udinese har varit med i bilden, men just nu lutar det åt att han skriver på för Frosinone som har tidigare italienska storspelaren Alessandro Nesta, 43, som tränare. Klubben gör en satsning för att komma tillbaka till Serie A och där ses Rohdén som en nyckelpjäs. Går allt som planerat gör han läkarundersökningen under onsdagen och skriver sedan på kontraktet med klubben. 


Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.