Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Berg avslöjar – slutar i landslaget

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Under landslagsamlingen släppte Marcus Berg något han själv kallar ”en bomb” – det då anfallaren berättade att han ser slutet på tiden i landslaget.
– Jag har inte ens pratat med frugan om det, säger 33-åringen.

På fredag väntar nästsista matchen på vägen mot EM då Sverige ställs mot Rumänien på bortaplan. Under tisdagen när utvalda landslagspelare mötte pressen så gav Marcus Berg ett tydligt besked – han planerar att sluta i landslaget. 

Och EM blir om avancemanget säkras han sista mästerskap. 

– Det skulle vara fantastiskt (att gå vidare), det är inte många spelare som får göra det, det var bara en dröm när man var liten och jag har varit med i ett EM och ett VM. Det skulle vara fantastiskt att vara med en gång till. Det är en stor dröm och ett mål som man har.

Det blir ditt sista mästerskap eller landskamp då?

– Förmodligen ja. Ja det blir det, säger han och ler.

”Nu går jag ut med bomben”

Bakom beslutet ligger att Marcus Berg vill spendera mer tid med sin familj. 

– Det kan jag nog säga på rak arm att det här blir det sista. Det är mycket och jag har tre barn och en fru hemma. Det sa man också efter sommaren med VM att man vill försöka spendera mer tid med dem. Det är klart att karriären inte heller är för evigt. Så länge man har varit med och presterat så är det kul. Men det finns en ett liv vid sidan som jag vill ge mer tid även om jag förhoppningsvis kommer att vara med länge i ”gamet”. Det blir mer tid till familjen och klubblaget.

Men om man ska tolka Berg rätt så var det inte planerat att annonsera avslutet redan nu.

– Nu går jag ut med bomben här, jag har inte ens pratat med frugan om det. Men det är det.

Att gå vidare i mästerskapet är nu om möjligt ännu viktigare för Marcus Berg. 

– Man vill inte avsluta med att åka ut i ett kval nu är vi så pass nära. Vi ska inte ta ut något i förskott men jag tror 100 procent på att vi kommer att gå till EM, hur vet jag inte men förhoppningsvis blir det på fredag.

Succéspelaren är på plats

Dejan Kusulevski om chocken