Marcus Berg anklagas
för rasistiskt påhopp

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN
Foto: Bpi/Rex/Shutterstock / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: Michael Sohn / AP TT NYHETSBYRÅN

I samband med Panathinaikos seger mot Bröndby anklagas Marcus Berg för ett rasistiskt påhopp.

Enligt Bröndby-spelaren Lebogang Phiri kallade den svenska landslagsstjärnan honom för "apa".

– Jag har aldrig någonsin upplevt något liknande, säger Phiri till Ekstrabladet.

– Det är inte sant. Det låter väldigt konstigt, säger Marcus Berg till Aftonbladet.

Marcus Berg är på väg att skjuta Panathinaikos till gruppspelet i Europa League efter två mål i 3-0-segern i första playoff-mötet med Bröndby.

Men i samband med matchen anklagas landslagsanfallaren för ett rasistiskt påhopp.

Enligt Ekstrabladet hettade det till i spelargången efter slutsignalen, så pass att ett slagsmål nästan uppstod. Där påstår Bröndby-spelaren Lebogang Phiri att Marcus Berg gick till en verbal attack mot honom.

– Marcus Berg gick förbi mig i tunneln och kallade mig en apa. Jag har aldrig någonsin upplevt något liknande. Det är en total brist på respekt mot andra människor, säger Phiri till Ekstrabladet.

"Var fruktansvärt"

– Jag är chockad över att det överhuvudtaget ska kunna hända och vill verkligen inte liknas med ett djur. Det var fruktansvärt att uppleva, fortsätter han.

Tidningen uppger att Bröndby-spelaren Rodolph Austin blev vittne till händelsen och var på väg att konfrontera Berg, men att svensken försvann därifrån. I stället var det Bröndby-tränaren Alexander Zorniger som pratade Berg efter matchen, och enligt Ekstrabladet så förnekade inte svensken att han sagt orden.

Bröndby har anmält händelsen till huvuddomaren Vad Istvan som får ta ställning om Uefa ska gå vidare med händelsen. Marcus Bergs kommentar till händelsen när han får frågan om han sa "apa":

– Inte vad jag kommer ihåg, det är deras ord, säger han till Aftonbladet.

– I stridens hetta ute på planen så sägs det massvis med saker. Jag fick ta mycket skit och tufft spel, man ger igen och försöker få motståndarna ur balans. När matchen är slut lägger man det åt sidan, glömmer det och skakar hand, fortsätter Berg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.