Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maradonas liv i bilder – här är 20 ögonblick

Diego Armando Mardona berörde en hel värld, såväl på som utanför fotbollsplanen under flera årtionden. Nu har han överlämnat sig i Guds händer, död i en hjärtattack, bara 60 år gammal.  

Världsmästare. Diego Maradona med VM-pokalen 1986. En turnering där han även blev utsedd till bästa spelare.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Pelé eller Maradona? Den ständiga frågan för ett par generationer fotbollsfans: Vilken är den största fotbollsspelaren genom tiderna?
Foto: MILAN MELKA/AP TT NYHETSBYRÅN
Klassiskt VM-mål 1. Det som Maradona själv efteråt kallade för ”Guds hand”. I stället för frispark för Peter Shiltons England dömde domaren mål för Argentina i VM-kvartsfinalen 1986.
Foto: BILDBYRÅN PANORAMIC
Klassiskt VM-mål 2. Maradona dribblade av i princip hela det engelska laget i VM-kvartsfinalen 1986 och rullade in bollen i mål.
Foto: BILDBYRÅN ACTION IMAGES
Autograf-anstormning. Maradona lämnade den argentinska ligan för den spanska storklubben Barcelona 1982. Övergångssumman var det då hisnande beloppet 50 miljoner kronor.
Foto: HORST MUELLER/IMAGO/IBL
Ständigt påpassad. Mediauppbådet var enormt när Maradona presenterades som Napolispelare på San Paolo-stadion i Neapel 1984.
Foto: VITTORIO LA VERDE/AGF/STELLA PICTURES
Italiensk mästare x 2. Maradona spelade till stor del hem den italienska ligan på egen hand åt Napoli, två gånger dessutom, 1987 samt 1990.
Foto: VITTORIO LA VERDE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Väggmålning. Diego Maradona är för evigt ihågkommen i Neapel efter att ha fått stadens fotbollslag att ta över tronen i italiensk fotboll på 80- och 90-talet. En triumf för hela det fattiga Syditalien gentemot det rika Norditalien med storklubbar som Juventus, Milan och Inter i spetsen.
Foto: LAPRESSE/SIPA USA/IBL
Med efterträdaren. Maradona som förbundskapten för Argentina i VM 2010 med en av få spelare som kunnat mäta sig med hans klass som spelare, Lionel Messi.
Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ/AP TT Nyhetsbyrån
Kolla här. Maradona visade sin tatuering på vaden för Kubas ledare Fidel Castro i Havana 2001. En tatuering som föreställer – Fidel Castro.
Foto: REUTERS BILDBYRÅN
Mål på Ravelli. I september 2006 deltog Maradona i en jippomatch i Globen i Stockholm. Mot ett lag med gamla svenska stjärnor som Pontus Kåmark och Thomas Ravelli.
Foto: SVEN LINDWALL
Dopad. Maradona fördes ut från planen i VM 1994 i USA med en sjuksköterska vid sin sida för ett dopingprov, som sedan kom att visa spår av efedrin, en alkaloid som visar vissa likheter med amfetamin.
Foto: IMAGO/IBL
Världskändis. Säg den plats på jorden där Diego Maradona är ett obekant namn.
Foto: GENNARO GIORGIO/STELLA PICTURES/AGF FOTO
Från fattiga förhållanden. Diego Maradona växte upp i en förort till den argentinska huvudstaden Buenos Aires tillsammans med sju syskon. Mamma Dalma hade kroatisk härkomst medan pappa Diego Senior var av indianskt ursprung.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
På drogklinik. Redan 1996 blev fotbollsstjärnan inlagd på klinik i Schweiz för sina problem med droger.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Problem med vikten. En överviktig Diego Maradona, då 43 år gammal, lämnade en klinik i Buenos Aires 2004, där han vårdats för sina drogproblem under fyra månader.
Foto: REUTERS
I form igen. Ett år efter behandlingen på kliniken hade Maradona bantat ned sig via en gastric bypass-operation och deltog i den italienska varianten av tv-programmet ”Let's dance”, kallat ”Ballando, Ballando”.
Foto: SANDRO PACE/AP TT nyhetsbyrån
Sagobröllop. Diego Maradona och Claudia Villa Fane gifte sig 1989 och skilde sig 2004. Paret har två döttrar.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL COLORSPORT/IBL
Början och slutet. Diego Maradona inledde sin karriär 1976 i argentinska Boca Juniors och avslutade i samma klubb 1997.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
I Guds händer. Maradona lämnade över en argentinsk landslagströja med sitt klassiska tröjnummer 10 till påve Francisco år 2014.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL AGF/IBL

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.