Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maradona om Messi: ”Kom aldrig tillbaka”

Diego Maradona. Foto: MARCELO MACHADO DE MELO / IMAGO/FOTOARENA/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Leo Messi valde att tacka för sig, åtminstone tillfälligt, efter VM. Foto: "NIGERIA V ARGENTINA" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN WK VI IMAGES

Efter floppen i VM avstår Leo Messi från landslagsspel resten av året.

Nu kommer Diego Maradona med ett kontroversiellt utspel.

– Mitt råd till Messi är att inte komma tillbaka. Jag skulle vilja se honom be oss andra att dra åt helvete, säger han till Clarin. 

Den ständiga medaljfavoriten Argentina hade ett blytungt VM. Först tappade de poäng i premiären mot Island och sen tog de sig med nöd och näppe vidare från gruppen.

Sen var turneringen över.

Det infekterade landslaget ställdes mot den blivande världsmästaren Frankrike i åttondelsfinalen och ledde också med 2-1 med en dryg halvtimme kvar att spela.

Då kom raset. På tio minuter gjorde Frankrike tre mål och till slut blev det förlust med 3-4 för Leo Messi och gänget. Efter uttåget meddelade Barça-stjärnan att han inte kommer att spela några fler landskamper under kalenderåret 2018. 

Och Diego Maradona förstår Messi.

Maradona om Messi: ”Alltid hans fel”

Hemma i Argentina får 31-åringen ofta bära hundhuvudet för landslagets uteblivna mästerskapsframgångar och Maradona är av meningen att Messi borde sätta ner foten.

– Vad jag skulle ge för råd till Messi? Att aldrig komma tillbaka (till landslaget) och pensionera sig, säger Maradona till tidningen Clarin. 

Han fortsätter:

– Om P15-laget förlorar är det Messis fel. Om Racing lottas mot Boca Juniors hemma i Argentina är det Messis fel. Det är alltid hans fel. Jag skulle säga till honom att lägga ner. Låt oss se om de (landslaget) kan hantera det, låt oss se om de verkligen är stora pojkar.

Maradona, som nyligen skrev på ett kontrakt som tränare för ett division två-lag i Mexiko, tycker att debatten kring Leo Messi i hemlandet är skev.

– Jag skulle vilja se honom be oss andra att bara dra åt helvete. Han kan inte skuldbeläggas för att vi inte är världsmästare, säger Diego Maradona.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.