Manchester United är Europa League-mästare

Zlatan var på plats på Friends arena och firade med lagkamraterna efter slutsignalen.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Paul Pogba och Henrikh Mkhitaryan firar ett av målen i finalen.
Foto: GEORGI LICOVSKI / EPA / TT
Titeln är Uniteds andra titel för säsongen - och spelar därmed i Champions League till hösten.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBY
Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Manchester United är Europa League-mästare.

Zlatan fick från sidan av planen se sitt lag säkra hans 33 klubblagstitel i karriäre.

En samling titlar som innebär att Zlatan nu måste utöka storleken på hemmet.

– Jag måste fylla ut huset, vi måste skaffa fler hus. Den här trofén var tung, så hyllan måste hålla, säger han i Kanal 9.

En hemsk landning i semifinalen mot Anderlecht spolierade Zlatans säsong.

Och i kvällens final av Europa League fick Manchester United klara sig utan sin främsta målskytt under säsongen, men laget kom att klara av finalen ändå.

2-0 mot Ajax, efter mål av Paul Pogba och Henrikh Mkhitaryan, och inför tiotusentals tillresta supportrar fick United fira sin första europeiska titel sedan 2008.

– Känns bra. Fast man inte kunde medverka på planen, men vi var här. Min spirit var här och allt det jag gjort följde med laget till trofén. Det kändes bra, säger Zlatan i Kanal 9 och fortsätter:

– Alla titlar är viktiga, det här är nummer 33. Man ska samla så många som möjligt, den här säsongen fick vi tre av fem. Det känns mycket bra.

Det har blivit en del klubblagstitlar och personliga utmärkelser genom Zlatans karriär - och hemmet verkar ha stagnerat av trofér.

– De slutar aldrig. Jag måste fylla ut huset, vi måste skaffa fler hus. Den här trofén var tung, så hyllan måste hålla.

Zlatans vädjan till tränaren: "Skicka ut dem!"

I slutet av matchen syntes den svenska superstjärnan på bilder nere vid gräsmattan, och när slutsignalen gick fick han fira sin 33:e titel med klubblag. 

Och när klockan var på väg att närma sig slutminut skrek han åt Jose Mourinho: "Skicka ut dem!" - och menade att tränaren skulle skicka ut samtliga spelare till linjen för att fira guldet - och under stopptiden gick Mourinho fram till Zlatan för att krama om honom.

Efter slutsignal haltade Zlatan, utan kry ut på gräsmattan och deltog i det vilda firandet med sina lagkamrater - och nu undrar hela Europa, när är Zlatan tillbaka i spel?

– Sakta men säkert så kommer vi. Snart, ge mig några veckor. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.