Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man skottskadad under Dif-profilens jättefest

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Sam Johnson, 27, är i blåsväder. 

Den tidigare Djurgårdsspelaren ska ha arrangerat tre jättefester med över 100 inbjudna gäster, enligt The Athletic-journalisten Sam Stejskal. 

Nu stänger klubben av honom i väntan på utredningen. 

Hemmafesterna ska ha ägt rum 4, 7 och 8 oktober i staden West Jordan i Utah. Enligt lokalsajten Real Salt Lake News ska det ha varit över 100 personer som ska ha närvarat. Johnson ska ha sagt till klubbens ledning att han hade tänkt arrangera en fest den 8 oktober och inte mer än det. 

The Athletic-journalisten Sam Stejskal bekräftar uppgifterna, och skriver att festerna arrangerades bara dagar innan laget skulle spela två matcher, mot Los Angeles FC den 4 oktober och mot Seattle den 7 oktober. Sam Johnson ska ha testats negativt för covid-19 inför matcherna. 

”Utreder vad som har hänt”

Enligt den lokala tidningen GEPHARDT Daily ska det dessutom, i samband med festen den 4 oktober, ha skett en skottlossning i huset, vilket ska ha fått polisen att rycka ut och avbryta festen. En talesperson för polisen säger även att en man förts till sjukhus med icke livshotande skador. 

”Klubben och ligan vet om det som har inträffat. Vi utreder just nu vad som har hänt. För att säkerställa att vi följer hälsoprotokollet så kommer spelaren inte att närvara i någon aktivitet med laget. Vi kommer inte att ge någon ytterligare kommentar tills utredningen är färdigställd”, skriver Real Salt Lake i ett uttalande, enligt lokalsajten Real Salt Lake News. 

27-årige Sam Johnson värvades till Djurgården 2015 och var där fram till 2016 då han skrev på för WH Zall i Kina. 

https://twitter.com/samstejskal/status/1315738230143279106

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.