Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man är normal oavsett vem man blir förälskad i”

Magdalena Eriksson och Pernille Harder.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Pernille HarderFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

I en dansk ligamatch i fotboll fick Viktor Fischer utstå homofobiska ramsor från motståndarfansen, något som väckt debatt i Danmark. 

Nu säger landslagsstjärnan Pernille Harder att hon vill vara en inspirationskälla för andra, för att få bort homofobi från fotbollen en gång för alla. 

- Man är normal oavsett vem man är kär i, säger hon till danska TV2

Det var efter matchen mellan OB och FC Köpenhamn som FCK:s stjärnmittfältare Viktor fischer berättade att han fallit offer för homofobiska ramsor från OB-fansen, något som fått enormt mycket uppmärksamhet i vårt grannland. 

Ramsorna fördömdes omgående av OB och flera personer har debatterat homofobin i dansk fotboll. 

Nu kliver Pernille Harder, dansk landslagsstjärna och före detta skyttedrottning i Linköping, in i debatten. 

Harder vill få bort homofobin från fotbollen

Anfallaren Harder är öppet homosexuell och är tillsammans med den svenska landslagsspelaren Magdalena Eriksson. Paret är båda med och intervjuas av TV2 när Harder säger att hon vill fungera som inspirationskälla och medverka till att homofobin försvinner från fotbollen. 

- Jag tror inte att det var någon som hade sett det komma, att jag skulle vara tillsammans med en kvinna. Det gjorde inte jag heller, säger hon.

Magdalena ErikssonFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Jag är otroligt stolt över att vara homosexuell”

Hon berättar att det till en början inte fanns några romantiska känslor mellan henne och Eriksson. 

- Men efter ett år började vi prata mycket och blev bara kära. Och jag hoppas att folk ser på mig och tänker att det är fullt normalt att vara homosexuell. För det är man, man är normal oavsett vem man blir förälskad i. 

Harder berättar vidare att hon känner stolthet över sin sexualitet. 

- Jag är otroligt stolt över att vara homosexuell. Om man förälskar sig i en kille eller tjej, man eller kvinna, spelar ingen roll. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.