Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamma är kroatiska – men Zlatan är säker: "Jag tillhör Sverige"

GÖTEBORG. Jurka Gravic, 53, är kroatiska.
Zlatans mamma som 1981 födde honom i Malmö.
Men Balkanblodet i Juve-stjärnans ådror betyder inte ett smack mot Kroatien på onsdag:
Jag tillhör Sverige, säger Zlatan kort.
Känslorna i den splittrade familjen Gravic/Ibrahimovic inför VM-kvalet mot Kroatien är heller inte det minsta delade. – Mamma hejar på mig och vill att vi ska vinna, konstaterar landslagets nye målkung.

Som vilken match som helst

Det chartrade planet från Malta landade med tre sköna poäng Efter fyra mål av Zlatan och 7–0. Ändå hängde han i stolen på podiet. Gäspade, verkade bara längta upp till rummet för att sova. Är du inte nöjd med att ni vann så stort i Valletta?– Jodå. Vi har öppnat VM-kvalet starkt, det är viktigast. Vi hade kul ute på planen. Vi tog Malta på allvar. Ingen underskattning. Du är halv kroat (pappa Sefik är bosnier) – är det inte extra spännande att spela mot just Kroatien?– Nej, absolut inte. Det är som vilken match som helst. Zlatan gjorde ändå fyra mål på Malta, vilket borde ha gett härliga vibrationer hos Juventus i Turin. Men det tror han inte själv: – De bryr sig inte i Italien. För mig gäller inte Juventus förrän på torsdag, när jag flyttar ner. Briljerade – på kroatiska Vi fick inte skåda Zlatans kluriga och charmiga leende förrän ett kroatiskt tv-team riggat upp sina kameror. – Vi har stor respekt för Kroatien. Det var starkt att slå Ungern med 3–0 i lördags, sa Zlatan på flytande kroatiska. SPORT-Expressen har räknat ut att fyrklövern mot Malta förde upp unge herr Ibrahimovic till första plats i svenska landslagets skytteliga. 14 mål på 29 matcher. Hans snitt ligger nu på – fantastiska 48 procent.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.