Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målvaktstavlor sänkte PSG i första CL-semin

En svag utspark och ett märkligt agerande.

Två målvaktstavlor sänkte PSG i den första Champions League-semifinalen mot Lyon.

Barbora Votíkovás utspark i slutet av första halvlek hamnade rätt i gapet på Ada Hegerberg. Den norska stjärnan friställde i sin tur Catarina Macario som skickade in 2–1 för Lyon bakom PSG-målvakten.

I början av andra halvlek högg Lyon som en kobra på nästa PSG-misstag – ett missförstånd mellan Amanda Ilestedts mittbackskollega Paulina Dudek och Votíková.

Votíková laddade för att rensa undan men i vägen kom Dudek, som hoppade undan i sista stund. Men Dudek ställde Votíková som missade rensningen. Målvakten vände sig därefter om för att hinna i kapp innan bollen passerade mållinjen. Det gjorde hon. Problemet var bara att hon stannade upp bollen i stället för att slå undan den på ett tillslag – och då dök Macario upp bakom ryggen och fick bollen på sig in över mållinjen.

Dudek revanscherade sig några minuter senare när hon reducerade till 2–3 från straffpunkten. Från samma straffpunkt kvitterade Wendie Renard för Lyon i första halvlek – för det var Paris Saint-Germain som tog ledningen redan efter sex minuter genom Marie-Antoinette.

Men två misstag bäddade alltså för Lyons 3–2-seger. Returmötet spelas i Paris redan på lördag.

Amanda Ilestedt spelade hela matchen för PSG medan målvakten Emma Holmgren blev kvar på Lyons bänk matchen igenom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.