Maja Nilsson. Foto: / INSTAGRAMMaja Nilsson. Foto: / INSTAGRAM
Maja Nilsson.  Foto: / INSTAGRAM
Victor Nilsson Lindelöf och Maja Nilsson. Foto: / INSTAGRAMVictor Nilsson Lindelöf och Maja Nilsson. Foto: / INSTAGRAM
Victor Nilsson Lindelöf och Maja Nilsson.  Foto: / INSTAGRAM

Maja Nilssons ilska: "Vet inget om kärlek"

Publicerad

Maja Nilsson är trött på att reduceras till Victor Nilsson Lindelöfs fästmö.

Nu har stjärnbloggerskan slagit tillbaka mot näthatarna.

"Vet ni absolut ingenting om riktig kärlek? Kärlek handlar inte om mitt och ditt, det handlar inte om pengar eller vem som köper vad", skriver Nilsson på sin blogg. 

Maja Nilsson har lyckats uppnå en smärre kultstatus bland människor som följer henne på Twitter. Nilsson är både frispråkig och kvick – och framför allt självutlämnande.

Men trots sitt skarpsinne får Nilsson ofta utstå tråkningar på sociala medier. Hon har själv bloggat om detta i ett nytt inlägg på sin hemsida, där hon tar avstånd från den traditionella WAG-stereotypen. 

Maja Nilssons ilska

"Respekten för mig försvinner. Jag är bara en fotbollsfru eventuellt även en bloggare. Men det är så mycket mer som kommer till med det här jobbet. Ja, jag kallar det ett jobb. Och från och med nu ska jag aldrig mer ursäkta det. Jag har tidigare sagt 'jag jobbar med sociala medier, det kanske låter töntigt men' och fick höra av min nära vän att det inte alls stämmer. Jag är ju en entreprenör", skriver Nilsson.

"För ett år sedan pluggade jag en liten kurs i marknadsföring bara för att jag kände att jag borde. Idag har jag ett (snart två) egna aktiebolag. Driver en egen blogg och har stora samarbetspartners."

Nilsson, som är förlovad med Manchester United-proffset Victor Nilsson Lindelöf, får ständigt höra att hon lever på sin make. 

"Fick ett mejl..."

"Jag tjänar så pass bra att om ett år kommer jag vara den som bjuder med Victor en vecka till Maldiverna och inte tvärtom. Så oroa er inte för mig, jag klarar mig själv. Men för ett år sedan gjorde jag inte det och Victor var den hemma hos oss som drog hem pengarna. Varför är det så provocerande för er? Jag träffade Victor när han spelade i Benficas b-lag och hade gjort i ett år. Alla som vet nåt om fotboll vet att det inte är några jättesummor vi pratar om. Sedan dess har vi hängt ihop. Så varför skulle det bli någon skillnad nu bara för att han har skrivit på för United?", skriver hon, och ger en extra smocka till dem som dömer ut henne som en "golddigger". 

"Vet ni absolut ingenting om riktig kärlek? Kärlek handlar inte om mitt och ditt, det handlar inte om pengar eller vem som köper vad. Det handlar om allt annat än det. Nån av er mailade mig och frågade om jag alltid tackar Victor när jag köper någonting, exempelvis en kaffe? Vi ska gifta oss i sommar, och jag tror att man inte borde göra det om man anser att ens partner inte ens får köpa en kaffe för ens pengar. Så sluta haka upp er på vad jag köper. Sluta haka upp er på hur vi lever våra liv. Rannsaka dig själv i stället. Hur mår du egentligen? Vad är din plan i livet?".  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag