Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maic Sema målskytt direkt för Norrköping

Maic Sema jublar efter 1-0-målet Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Det blev delad pott, 1-1, mellan IFK Norrköping och Hapoel Beer-Sheva i Europa League-kvalets tredje omgång. 

Debutanten Maic Sema stod för sitt första mål för klubben. 

Men det är fördel för israelerna inför returen med tanke på bortamålet. 

– Jag tycker vi gör vår bästa match hittills i Europa-kvalet. Vi dominerar och vi känner att vi är bättre än dem, säger Simon Thern i Viaplays sändning. 

IFK Norrköping tog sig vidare relativt enkelt mot FK Liepaja i den andra omgången av Europa League-kvalet. Och i den tredje omgången stod israeliska Hapoel Beer-Sheva för motståndet. 

Maic Sema gjorde sin första match från start för sin nya klubb IFK Norrköping hemma på Östgötaporten och efter cirka 20 minuter spelat fick Christoffer Nyman ett läge efter att just Maic Sema spelat snett inåt bakåt – men anfallarens försök blockades. 

Sead Haksabanovic, som nätat de senaste matcherna, hade en fin första halvlek med flera bra lägen med skott på mål. Men den första halvleken slutade mållöst. 

Maic Sema med första målet för IFK Norrköping

Men sex minuter in i den andra halvleken skulle ledningsmålet komma för hemmalaget. Efter en lite trasslig situation i straffområdet lyckades till slut Maic Sema snappa upp bollen och han placerade säkert in 1-0. 

Bortalaget skulle dock komma tillbaka. Bara fyra minuter senare efter Norrköpings ledningsmål kvitterade Hapoel Beer-Sheva via Eden Shamir på nick. 

Israelerna var även nära att ta ledningen på bortaplan, men stolpen räddade Isak Pettersson och IFK Norrköping.

Under hela den andra halvleken hade båda lagen några lägen var – men inget riktigt superläge. Bortalaget kom dock närmast med en farlig frispark som gick strax utanför Isak Petterssons stolpe. 

Matchen slutade 1-1 och returen spelas torsdag 15 augusti.

”Gör vår bästa match hittills”

Efter matchen kommenterade målskytten Maic Sema matchen och sitt första mål för klubben.

– Vi gör en bra match. Har bud på att göra fler mål. Det var skönt att göra första målet. Men i det stora hela en bra match och synd att de kvitterade, säger han i Viaplays sändning. 

Simon Thern tyckte att IFK Norrköping var bättre än Hapoel Beer-Sheva.

– Jag tycker vi gör vår bästa match hittills i Europa-kvalet. Vi dominerar och vi känner att vi är bättre än dem. Deras mål är lite slump och summa summarum får vi vara nöjda och göra det ytterligare bättre där nere, säger han efter matchen i Viaplays sändning.