Foto: Emmanuel Foudrot / REUTERS BILDBYRÅNFoto: Emmanuel Foudrot / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: Emmanuel Foudrot / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: Robert Pratta / REUTERS BILDBYRÅNFoto: Robert Pratta / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: Robert Pratta / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: Emmanuel Foudrot / REUTERS BILDBYRÅNFoto: Emmanuel Foudrot / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: Emmanuel Foudrot / REUTERS BILDBYRÅN

Lyon och Besiktas får villkorliga domar

Publicerad

Förra veckans Europa Leaguematch mellan Lyon och Besiktas föregicks av en publikskandal.

För det riskerar de att straffas hårt.

På onsdagen meddelade Uefa att de båda riskerar att stängas av från spel i såväl Champions League som Europa League om oroligheter uppstår på nytt.

Det var rejält oroligt inför förra veckan Europa Leaguematch mellan Lyon och Besiktas i Lyon. Ett antal bortasupportrar, som placerats på arenans högsta etage, kastade smällare ner mot Lyonfansen.

Det fick i sin tur de utsatta hemmasupportrarna att ta sin in på innerplanen för att sätta sig i säkerhet. Bilderna från arenan visar också hur supportrar från de båda lagen drabbade samman i slagsmål på läktarna.

Får villkorliga domar

Matchen sköts upp i 40 minuter innan de kunde komma till spel. Sen vann Lyon med 2-1.

Nu har Uefa granskat händelsen - och de båda klubbarna riskerar att straffas hårt för händelsen.

Både Lyon och Besiktas har fått villkorliga avstängningar av Uefa. Så om allvarliga oroligheter uppstår för någon av klubbarna inom de två kommande åren så kommer de att stängas av från nästa europeiska tävling de kvalar in till, det vill säga antingen Champions League eller Europa League.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag