Foto: ANTHONY BIBARD / ANTHONY BIBARD / FEP / PANORAMIC PANORAMICFoto: ANTHONY BIBARD / ANTHONY BIBARD / FEP / PANORAMIC PANORAMIC
 Foto: ANTHONY BIBARD / ANTHONY BIBARD / FEP / PANORAMIC PANORAMIC
Foto: JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK / JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK / JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK / JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Sågningen av Neymar: "Når inte Messis nivå"

Publicerad

Dispyten mellan Mikael Lustig och Neymar fortsätter. 

Efter tisdagens Champions League-möte riktar svensken ytterligare kritik mot PSG-spelaren.

– Det kommer hindra honom från att nå Messis nivå, säger Mikael Lustig enligt goal.

Mikael Lustig och Neymar har en lång historia av dispyter på fotbollsplanen. Svensken har tidigare uttryckt sitt missnöje med Neymars spelstil och kallat honom för ”den största filmaren”, i samband med förra årets Champions League-möte medlemmars dåvarande klubb Barcelona. 

I tisdags var det dags igen, då Celtic tog emot PSG i årets gruppspel. Inför matchen sågs mötet mellan svensken och brassen som en spännande match i matchen. Lustig står fortfarande dask vid att Neymar är ”den största filmaren”

– Jag har sagt det förut, det är en del av hans spel. Han försöker förstärka för att få försvararen utvisad. Vi ser det gång på gång,säger Mikael Lustig. 

Mikael Lustig: "Han kanske borde sluta med det där"

Lustig säger vidare att det är den delen av hans spel som gör att han inte är lika populär som den tidigare klubbkamraten Lionel Messi. 

– Vill han komma att bli lika omtyckt som Messi, kanske han borde sluta med det där.

Matchen slutade 5-0 till PSG, och Lustig tillägger att trots Neymars filmningar, är han en av de absolut bästa i världen just nu, och kanske den allra tuffaste för en försvarare att möta i nuläget.

– Han är där uppe med de allra bästa redan – han är skarp. En fantastiskt fotbollsspelare.

Mikael Lustig avslutar med att säga att PSG är ett lag utan några egentliga svaga punkter, men att det inte är chockerande med tanke på hur mycket pengar som spenderats. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag