Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundh lurad på 26 000 – efter nätbedrägeri

Olof Lundh
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Här under EM i Frankriek 2016
Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Nätbedragare är uppe på agendan igen, sedan Skatteverket varnat för en falsk Facebook-sida i myndighetens namn.

En som gått på en liknande bluff på nätet är fotbollsexperten Olof Lundh – som för en tid sedan blev av med 26 000 kronor.

– Jag fick ett mail och svarade, var lite stressad. Det gick väldigt snabbt, berättar tv-profilen i Anders Timells och Gry Forssells morgonprogram i Mix Megapol.

Skatteverket gick under onsdagen ut och varnade för en falsk Facebook-sida som försökte lura folk på pengar i myndighetens namn. Bedragarna vill ha ut personnummer, och ber dig logga in med Bank-ID.

Detta tas upp i Gry Forsells och Anders Timells program i Mix Megapol – där fotbollsexperten Olof Lundh berättar en anekdot gällande att han en gång blivit lurad på 26 000 kronor.


LÄS ÄVEN: Jonas Olsson är helt klar för Djurgården

Olof Lundh: "Hård kamp mot banken"

Fotbollsprofilen säger att han gått på en liknande bluff, men att bedragarna då använde sig av mejl, i stället för Facebook-meddelanden som är fallet gällande Skatteverket-nyheten.

– Jag fick ett mail och svarade, var lite stressad. De ville ha några kontokortsuppgifter, sen plötsligt hade någon handlat i London för 26 000 kronor. Det gick väldigt snabbt, berättar Lundh i programmet.

Därefter följde en kamp för att återfå pengarna, och trots sin ovarsamhet fick han tillbaka delar av de ekonomiska skadorna

– Jag hade en väldigt hård kamp med banken, och man kan väl säga att det slutade remi.


LÄS ÄVEN: Therese Johaugs förändring i träningen

Tipset: Tryck på adressen

I programmet pratar man vidare om vikten att kontrollera avsändaradressen på mailen. Om man trycker på adressen kommer i de flesta fall ett namn upp, och förhoppningsvis kan man då undvika att gå i fällan.

– Exakt, det är regel 01. Det har jag lärt mig nu den hårda vägen, säger Olof Lundh.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.