Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lundh lurad på 26 000 – efter nätbedrägeri

Olof Lundh Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Här under EM i Frankriek 2016 Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Nätbedragare är uppe på agendan igen, sedan Skatteverket varnat för en falsk Facebook-sida i myndighetens namn.

En som gått på en liknande bluff på nätet är fotbollsexperten Olof Lundh – som för en tid sedan blev av med 26 000 kronor.

– Jag fick ett mail och svarade, var lite stressad. Det gick väldigt snabbt, berättar tv-profilen i Anders Timells och Gry Forssells morgonprogram i Mix Megapol.

Skatteverket gick under onsdagen ut och varnade för en falsk Facebook-sida som försökte lura folk på pengar i myndighetens namn. Bedragarna vill ha ut personnummer, och ber dig logga in med Bank-ID.

Detta tas upp i Gry Forsells och Anders Timells program i Mix Megapol – där fotbollsexperten Olof Lundh berättar en anekdot gällande att han en gång blivit lurad på 26 000 kronor.

 

LÄS ÄVEN: Jonas Olsson är helt klar för Djurgården

Olof Lundh: "Hård kamp mot banken"

Fotbollsprofilen säger att han gått på en liknande bluff, men att bedragarna då använde sig av mejl, i stället för Facebook-meddelanden som är fallet gällande Skatteverket-nyheten.

– Jag fick ett mail och svarade, var lite stressad. De ville ha några kontokortsuppgifter, sen plötsligt hade någon handlat i London för 26 000 kronor. Det gick väldigt snabbt, berättar Lundh i programmet.

Därefter följde en kamp för att återfå pengarna, och trots sin ovarsamhet fick han tillbaka delar av de ekonomiska skadorna

– Jag hade en väldigt hård kamp med banken, och man kan väl säga att det slutade remi.

 

LÄS ÄVEN: Therese Johaugs förändring i träningen

Tipset: Tryck på adressen

I programmet pratar man vidare om vikten att kontrollera avsändaradressen på mailen. Om man trycker på adressen kommer i de flesta fall ett namn upp, och förhoppningsvis kan man då undvika att gå i fällan.

– Exakt, det är regel 01. Det har jag lärt mig nu den hårda vägen, säger Olof Lundh.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!