Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lotta Schelins nya miljonkontrakt i Lyon

Lotta Schelin. Foto: Jean Paul Thomas

LYON. Lotta Schelin, 29, har skrivit ett nytt drömkontrakt med Lyon. Ett kontrakt som, enligt uppgifter till SPORT-Expressen, ger henne drygt två miljoner kronor per år.

– Jag vill inte kommentera några siffror, men jag är jättenöjd, säger den svenska anfallsstjärnan.

LOTTA SCHELIN OM DE FEM KLUBBARNA I KARRIÄREN

1990-1997: Kållereds SK

Jag var sex år när jag började där. Jag bodde i Kållered och det var naturligt att ta det steget då. Min syster, Camilla, spelade där. Jag började med 84:orna och 85:orna och spelade sedan även med de som var födda -81 och 82, alltså syrrans lag.

1998-2000: Hällesåkers IF

Jag hade egentligen kunnat stanna i Kållered och tänkte att jag skulle ta klivet upp till juniorerna. Då lades det laget ner och blev damlag. Och det tyckte jag var alldeles för stort. Även om jag var duktig var jag liten och tunn för min ålder. Så jag gick till Hällesåker där jag spelade med både junior- och damlag det sista året.

2000-2001: Mölnlycke IF

Camilla hade gått till Mölnlycke och jag var 16 och kände att det var dags att ta ytterligare ett kliv. Laget hade gått upp i ettan och det var tryggt att vara där syrran spelade. Det var dock en lite rörig tid. Efter en och en halv månad bytte vi tränare, men det gick inte bättre på planen för det utan vi åkte ur. Men det var ändå kul att få spela från start i ettan under mitt första år på seniornivå.

2001-2008: Kopparbergs/Göteborgs FC

För Camilla och mig handlade det om att antingen gå till Jitex i ettan eller Landvetter (som sedan blev Kopparbergs/Göteborgs FC) i allsvenskan med Bosse Falk som tränare. Och han visade ett så stort intresse för oss systrar att vi valde den klubben. Jag fick först spela yttermittfältare, eftersom det redan var två riktigt bra anfallare där. Halva 2000 och halva 2003 var jag borta på grund av ryggproblem.

2008: Olympique Lyonnais

I början av det året kom ett samtal på dålig engelska som förklarade att klubben var intresserad av mig. Sedan hände inget en tid, jag spelade på och jag tänkte "Jaha, det var det". Sedan när landslaget skulle åka till OS etablerades kontakten på nytt, då klubben tog kontakt med mina agenter. Då hade jag börjat tänka att det skulle vara spännande att ta det steget. Jag bollade med folk hemma och sedan hörde jag inget förrän jag var åter i Göteborg efter Peking. Då låg det ett kontraktsförslag klart och jag fick en vecka på mig att bestämma mig.

Lotta Schelin gör sin femte säsong för den franska klubben - som på torsdag spelar sin fjärde raka Champions League-final - och undertecknade i går ett kontrakt som sträcker sig till och med våren 2016.

Schelin hade förväntat sig att Lyons ledning skulle agera som den gjort tidigare, det vill säga lägga fram ett kontraktsförslag på ett år plus en option på ytterligare ett.

I stället föreslog fransmännen att Schelin ska stanna minst tre år till. Ett erbjudande svenskan tackade ja till efter en kort betänketid.

– Jag var helt inne på ett år till, men så valde de att avsluta det och kom med ett nytt och längre kontrakt, säger Schelin.

"Bra kontrakt"

Detta är ännu ett bevis för hur viktig 29-åringen är för Lyon.

– Jag fick ett väldigt bra kontrakt kan jag säga, utan att därför vilja gå in i detalj på hur mycket jag tjänar, förklarar Schelin.

Men, enligt uppgifter till SPORT-Expressen, hamnar hennes lön på drygt två miljoner kronor om året. Då är inte bonuspengar, som vid en Champions League-seger, inräknade. Inte heller pengar från skokontrakt och andra sponsorer.

Bäst betald i Sverige

Sammantaget gör detta lätt Schelin till den bäst betalda kvinnliga fotbollsspelaren i Sverige.

Vad innebär det när det gäller dina tankar om att avsluta karriären i Sverige?

– Jag kan tänka mig att komma tillbaka till damallsvenskan något år. Men jag vill inte fimpa något i förväg här i Lyon, eftersom det känns så bra.

Har 109 plusmål i ligan

I eftermiddag spelar Lyon mot FFI i den sista hemmamatchen för året.

Schelin och de övriga spelarna ska då få lyfta den buckla som visar att de åter vunnit den franska ligan i stor stil.

Just nu, med en match mindre spelad, leder man med sex poäng före Paris Saint-Germain och med en målskillnad på 114-5, det vill säga 109 plusmål.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!