Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Schelin tog emot Diamantbollen igen

Lotta Schelin vann Diamantbollen 2013.

För tredje året i rad – och för fjärde gången i sin karriär – kammade Lyon-anfallaren hem priset.

– Det här är sjukt häftigt, säger Schelin.

Redan 2006 vann en 22-årig Lotta Schelin Diamantbollen för första gången – som allsvensk skyttedrottning i Göteborg FC.

Därefter följde fyra år utan Schelin som segrare.

Men 2011 återerövrade Schelin Diamantbollen, och vann i år för tredje året i rad – och fjärde totalt

– Det är sjukt häftigt. Jag är jättestolt, säger Schelin.

– En tredje diamantboll i rad känns helt galet. Inget som jag planerat. Varje säsong har nya förutsättningar. Personligen om jag ser till säsongen, den målform jag hade, var väldigt speciell och bättre än tidigare. Men att vinna titlar är det bästa, säger hon på presskonferensen efter galan.

"Fantastiskt år"

Motiveringen löd bland annat att Schelin "visar att det fortfarande går att växa högre och högre i utveckling". I maj spelade anfallaren sin fjärde raka Champions League-final med Lyon, där hon är en av stjärnspelarna.

– Det har varit ett fantastiskt år med EM på hemmaplan. Jag skulle verkligen vilja tacka alla er där hemma av hela mitt hjärta. Ni som satt framför tv:n, ni som tittade på reportage, och som var på arenan, säger Schelin.

Under tidigare år har Lotta Schelin skickat en passning till Zlatan Ibrahimovic. I år avstod hon från det – utan tackade flera andra aktörer.

– Jag vill tacka förbundet och hela EM-organisationen. Min familj – alla nära och kära – de finns där hemma för mig hela tiden och jag älskar dem, säger hon.

Juryns motivering till Diamantbollen

Juryns motivering till Diamantbollen, som tilldeleades Lotta Schelin:

"Diamantbollen 2013 tilldelas en spelare som med handlingar och ord leder och inspirerar, och som efter ytterligare ett år på allra högsta nivå visar att det fortfarande går att växa. Högre och högre."


Lotta Schelin
Född: den 27 februari 1984 i Trångsund.
Bor: Lyon, Frankrike.
Klubb: Olympique Lyonnais.
Tidigare klubbar: Kållereds SK, Hällesåkers IF, Mölnlycke, Göteborg (tidigare Landvetter).
Position: Anfallare.
A-landskamper/mål: 129/63.
Aktuell: Vann på måndagen Diamantbollen för fjärde gången. Schelin har tidigare fått utmärkelsen 2006, 2011 och 2012. (TT)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.