Jessica Langren spelar till vardags i Linköpings FC. Foto: Andreas Hillergren
Jessica Langren spelar till vardags i Linköpings FC. Foto: Andreas Hillergren

Löneklippet

Publicerad
Uppdaterad
Hon kan vara skrällen i startelvan i kväll och spelaren som ska säkra den svenska OS-platsen.
Jessica Landström är spelaren som har sexdubblat sin lön - från 3 000 i månaden till närmare 20 000.
- Nu kan jag lägga mycket större fokus på fotbollen, säger Linköpings heta nyförvärv.
Jessica Landström, 22, är svensk fotbolls senaste stjärnskott.
I sin allra första landskamp slog hon till direkt. Hon gjorde matchens första mål och banade vägen för Sveriges 4–2-seger i OS-kvalet mot Danmark.
I kvällens retur på Råsunda kan Landström återigen få chansen från start.
Framförallt eftersom Hanna Ljungberg är förkyld och troligen missar matchen.
– Jag vet faktiskt inte om jag spelar, säger Ljungberg.
Rejält lönelyft
För Jessica Landström, som med största sannolikhet bildar anfallspar med Lotta Schelin i kväll, har livet tagit en tvär vändning.
Från att ha varit en okänd och lågavlönad anfallare i Hammarby har hon blivit en välbetald och firad stjärna i Linköpings FC. Målet mot Danmark höjde hennes marknadsvärde avsevärt.
Övergången till Linköping blev klar i förra veckan och enligt källor till SPORT-Expressen har hon fått en rejäl löneförhöjning.
Heltidsproffs
I Hammarby tjänade Jessica inte mer än
3 000 kronor i månaden. Den nya lönen ligger mellan 18 000 och 20 000.
– Jag vill inte gå in på några siffror, men jag tjänar mycket bättre än i fjol, säger Jessica Landström, som från och med nu kan kalla sig heltidsproffs.


Stjärnornas löner i Damallsvenskan

Marta, Umeå, 100 000 kronor i månaden.
Hanna Ljungberg, Umeå, cirka 40 000 kronor i månaden.
Victoria Svensson, Djurgården, cirka 40 000 kr i månaden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag