Foto: All over press.
 Foto: All over press.

Ljungberg kan vara på väg hem till Sverige

Publicerad

LONDON. Fredrik Ljungberg, 35, öppnar dörren för att flytta hem.

Efter att ha lämnat fotbollskarriären har han fått flera erbjudanden från Sverige.

– Vi får se vad som händer i framtiden, säger han till SportExpressen.se.

Fredrik Ljungberg meddelade tidigare i år att han lägger av med fotbollen, efter flera framgångsrika år i bland annat de engelska klubbarna Arsenal och West Ham.

Han bor fortfarande kvar i London, där han nu arbetar i fastighetsbranschen.

"Jag älskar Sverige"

I och med att han lagt fotbollskarriären på hyllan öppnar han dörren för att flytta hem igen.

– Vi får se vad som händer i framtiden. Jag älskar Sverige, men för närvarande är jag väl bara hemma vid jul och under sommaren och så där, säger han när SportExpressen.se träffar honom under inspelningen av SVT:s “Skavlan” i London.

Har du fått erbjudanden från Sverige, tränarjobb eller liknande?

– Ja det är klart att det finns. Jag får många förslag från olika länder. Skulle man ta det och det är i ett annat land, då får man ju flytta dit. Men för närvarande har jag sagt att jag ska ta ett år i lugn och ro.

Följer Halmstad

Han följer dock vad som händer på hemmaplan och ser med spänning fram emot hur det ska gå för hemmaklubben Halmstad i den viktiga kvalmatchen till allsvenskan mot Sundsvall på söndag.

– Jag följer dem mycket och känner ju en del som sitter i styrelsen. Det är en viktig match och jag tror att det kommer att gå alldeles utmärkt. Det är alltid tufft i kvalet. Klubben behöver det, så det hade varit kul om det går bra.

Fredrik Ljungberg har tidigare fått flera frågor om att avslöja allt om sin karriär i en bok, men har hittills sagt nej.

Han säger att det är samma svar som gäller fortfarande – trots att frågan återkommer.

– Ja, det har varit snack om det många gånger.

Finns några konkreta planer?

– Nej, inget konkret just nu.

Skulle du vilja?

– Jag har alltid sagt nej när jag fått frågan, vilket är hundratals gånger. Vi får se.

Tomas Kvarnkullen
Tomas Kvarnkullen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag