Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Liverpool vann enkelt – toppar nu Premier League

Foto: JAMES WILSON / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: JAMES WILSON / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Titelstriden i Premier League är stekhet.

På lördagen vann Liverpool hemma mot Bournemouth när Sadio Mané gjorde mål för fjärde matchen i rad.

Liverpool har hittat tillbaka till trepoängarna. Efter två raka kryss i Premier League har de i allra högsta grad bjudit in Manchester City i toppstriden. 

– Vi har inte varit nöjda med prestationerna de senaste två matcherna och har haft problem med fasta situationer. Det var många saker vi behövde förbättra, säger Jürgen Klopp till BBC. 

Men mot Bournemouth vann de igen. 

I den 24:e minuten kom första målet när Sadio Mané nickade in ett inlägg från James Milner. Målet innebär att Mané nu har gjort mål i fyra raka matcher för Liverpool. 

Och bara tio minuter senare var det dags igen för hemmalaget. 

Liverpool tog viktig seger

Andy Robertson passade fram till Gini Wijnaldum som iskallt lyfte bollen över Artur Boruc i Bournemouth-målet med en lobb. 

– Wijnaldum sov inte på spelarhotellet natten tills i dag. Han hade diarré och spydde två nätter innan så han kunde inte komma till spelarhotellet, säger Klopp till BBC. 

Bournemouth hade inte mycket att komma med utan fick till slut se sig besegrade av Liverpool efter att Firmino på ett mycket vackert sätt klackat fram till Mohamed Salah som fastställde slutresultatet.

– Vi har höga förväntningar på oss och i dag vann vi på ett imponerande sätt. Vi hade några otroliga prestationer på planen. Det tredje målet var världsklass, säger Jürgen Klopp till BBC.  

Mohammed Salah leder fortsatt skytteligan i Premier League med sina nu 17 mål.

För Liverpool innebär segern att de återtar serieledningen, tre poäng före Manchester City som möter Chelsea på hemmaplan under söndagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!