Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lionel Messis svar på frågan om Zlatan

Snittvärdet på Premier League-spelarna
Messi tog emot sin sjätte guldsko tillsammans med sönerna.
Foto: DAVID JAR VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ALTERPHOTOS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Messi har haft skadeproblem i säsongsinledningen men gjorde ett fint frisparksmål mot Sevilla.
Foto: ALBERT GEA / BILDBYRÅN REUTERS X01398

Lionel Messi vill inte göra som Zlatan och prata om sig själv.

Efter sin sjätte guldsko är 32-åringen fortfarande ödmjuk.

– Jag vet hur jag är, vad jag gjort och vad jag kan göra, säger Messi enligt Marca.

Messi fick ta emot guldskon som den bäste målskytten i de europeiska ligorna för sjätte gången i karriären. På scenen tackade han framför allt sina lagkamrater i Barcelona och i synnerhet Luis Suárez och Jordi Alba för att de bidragit till hans 36 mål under förra säsongen. 

Efter galan svarade Messi på frågor från den Madrid-baserade tidningen Marca, bland annat om hur länge han ska fortsätta spela.

– Var och en inser hur länge de ska fortsätta. Jag kommer upptäcka det med tiden. Jag kommer vara den första att säga ”hit kom jag och jag kan inte mer”. Eller så känner jag mig redo att fortsätta, med tiden kommer jag upptäcka det, svarade Messi.

Tycker att Barcelona-livet är komplett

Messi fick också en fråga om Zlatan.

Cristiano och Ibrahimovic framhäver sig själva mycket, det gör inte du. Hur ser du på dig själv som spelare?

– Jag föredrar att andra pratar om mig. Jag vet hur jag är, vad jag gjort och vad jag kan göra men det håller jag för mig själv. Sedan får andra tycka. Jag gillar inte att prata om mig själv, utan om kollektivet.

Cristiano Ronaldo har tidigare rekommenderat Messi att lämna sin comfort-zone i Barcelona.

– Var och en söker sina mål och upplevelser. Jag har aldrig haft anledning att lämna den bästa klubben i världen där jag jag njuter av träningarna, matcherna och staden. Allt är komplett och jag har alltid haft målet klart för mig i den här klubben i stället för att söka mig någon annanstans, säger Messi.

Utbrottet som fick Messi avstängd

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.