Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

90-åriga kvinnan: ”Vill bjuda på lunch”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: EPA

Den 90-åriga kvinnan från Västerås utsattes för ett rån när en man försökte stjäla handsväskan. 

Då sprang landslagsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf ikapp och höll fast den misstänkte tjuven, skriver Aftonbladet. 

– Victor, kom så bjuder jag på lunch, säger 90-åringen till tidningen. 

Det var under måndagsförmiddag som dramat utspelade sig i centrala Västerås. 

En tjuv slog till mot en kvinna i 90-årsåldern och försökte sno åt sig handsväskan. Enligt Aftonbladet kom mannen på cykel och ryckte åt sig kvinnans väska som hon hade i en korg på sin rullator. 

”Var atletiskt byggd”

Enligt polisen var det en man som befunnit sig i närheten som tog upp jakten på tjuven och hunnit ikapp honom. Han ska därefter ha hållit fast gärningsmannen tills polisen anlänt till platsen. 

Aftonbladet skriver att mannen i fråga ska vara Manchester United-stjärnan Victor Nilsson Lindelöf. Polisen vill samtidigt inte bekräfta att mannen som ingrep var den svenske landslagsstjärnan. 

– Mannen som ingrep väldigt rådigt var atletiskt byggd, mer än så kan jag inte säga, säger Daniel Wikdahl vid polisen. 

Frun, Maja Nilsson Lindelöf ska ha varit vittne till incidenten. Den 26-årige mittbacken ska ha genomfört ett envarsgripande. Polisen fick larmet 10.40 och var på plats fem minuter senare.

Kvinnan: ”Är så tacksam”

Manchester United kom senare under måndagseftermiddag med en kommentar: 

”Victor känner att han bara gjorde det som vem som helst hade gjort i den situationen”, säger en talespersonen för klubben. 

Den 90-åriga kvinnan säger till Aftonbladet att hon var på väg hem från centrum när det skedde och att allting gick jättefort. 

– Jag blev chockad. Men när jag fattade vad det rörde sig om skrek jag efter hjälp. Han har tagit min kasse!, säger kvinnan och fortsätter: 

– Jag är så tacksam. Vilka fantastiska ungdomar, de två flickorna och Victor Lindelöf. Han var otrolig. Han sprang över spångar och murar. 

Aftonbladet: Hann du prata med honom?

– Nej, alla skingrades och polisen frågade om de skulle köra hem mig, men jag sa nej. De har bättre saker att göra. Men jag skulle vilja få tag i Victor och tacka. Jag vill bjuda på lunch, säger den 90-åriga kvinnan. 

Gärningsmannen, som är i 30-årsåldern misstänkt ha varit påverkad av narkotika och har tagits in för provtagning. Han är misstänkt för grov stöld och ringa narkotikabruk eget bruk, skriver polisen på sin hemsida. 

SportExpressen söker Victor Nilsson Lindelöf. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.