Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lindahls svar till Skavlan: ”Tycker inte om frågan”

Hedvig Lindahl gillade inte en fråga från Fredrik Skavlan.

Målvaktsstjärnans svar till programledaren fick sedan publiken att skratta.

– Vissa kanske pratar, andra kanske kör bil eller löser brott eller klarar sig på en öde ö. Eller ställer jättebra frågor…, säger Lindahl i tv-programmet.

Målvakten Hedvig Lindahl, 38, har vuxit ut till en av landslagets viktigaste spelare under de senaste åren.

Hon var en av nyckelspelarna när Blågult tog brons i VM 2019 och under sommarens OS var hon en fantom i målet under straffläggningen mot Kanada, trots att Sverige förlorade.

Lindahl har gästat Skavlan

Nu har Hedvig Lindahl gästat säsongens andra avsnitt av tv-programmet Skavlan, som sänds i SVT och finns på SVT Play. Där pratade hon bland annat om hur det kommer sig att hon aldrig har varit lagkapten för landslaget.

– Nu känner jag mig ganska förlikad med det hela. Men ett tag kände jag att jag ändå beter mig som att jag vill driva den utvecklingen som jag har tänkt att en kapten ska ha. Jag fick aldrig frågan och då var jag troligtvis inte tillräckligt bra ledare. Där får man vara självkritisk, säger Hedvig Lindahl i programmet innan hon får en ny fråga från Fredrik Skavlan.

– Är det något med din personlighet som gör att du inte är en bra ledartyp känner du själv?, säger han.

Lindahls svar till Skavlan

Det var en fråga som Lindahl inte gillade.

– Jag tycker att jag är det men jag kanske inte gjorde på rätt sätt. Jag tycker egentligen inte om den frågan om jag ska vara helt ärlig. Jag tror alla vi har potential att leda, det är det som är min ledarfilosofi. Vissa kanske pratar, andra kanske kör bil eller löser brott eller klarar sig på en öde ö. Eller ställer jättebra frågor…, säger Lindahl.

Efter skratt från publiken kunde Lindahl avsluta:

– Vi har alla potential att leda och det är där min ledarfilosofi kommer in.

Hedvig Lindahl om petningen mot Slovakien

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.