Zlatan hyllas efter sin insats mot Saint Etienne Foto: Frederic ChambertZlatan hyllas efter sin insats mot Saint Etienne Foto: Frederic Chambert
Zlatan hyllas efter sin insats mot Saint Etienne Foto: Frederic Chambert
Foto: Frederic ChambertFoto: Frederic Chambert
 Foto: Frederic Chambert

Zlatans revansch: "Han var avgörande"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic tog revansch efter plattfallet i ligan mot Lyon.

Fransk press är enig om att svensken var bland de bästa på plan när Saint Etienne besegrades med 3-1 i går.

"Han var avgörande med sin superba passning fram till Cavani", skriver sajten Maxifoot.

Zlatan Ibrahimovic gick mållös ur kvartsfinalmötet Franska cupen, där de franska serieledarna mötte Saint Etienne.

Edinson Cavani gjorde 1-0 i den 12:e minuten, 2-0 kom genom brassbacken Marquinhos och slutresultatet 3-1 fastställdes av Lucas Moura. Men Zlatan var delaktig i båda öppningsmålen. Han gjorde en läcker assist till Cavani och var sedan startskottet i speluppbyggnaden till 2-0.

Zlatan Ibrahimovic hyllas i fransk press

Det har inte gått den franska pressen förbi. Trots att Zlatan saknades från målprotokollet understryker tidningarna att han i allra högsta grad var en viktig anledning till segern.

L'Equipe delar ut sex av tio möjliga i betyg till Ibrahimovic.

"Han var navet i offensiven och källan till två mål", skriver tidningen.

Le Parisien är ännu mer imponerade och ger Zlatan betyget 6.5.

"Det var ännu en bra match, visserligen utan mål, men med en ny målgivande passning. Den svenske anfallaren vann många dueller och var inblandad i alla bra anfall", skriver huvudstadstidningen.

"Han låg bakom det mesta"

Sajten Maxifoot är tveklöst de mest lyriska observatörerna. Av dem får Zlatan höga sju av tio möjliga i betyg.

"Även utan att göra mål avgjorde svensken matchen mot Saint Etienne. Han var avgörande med sin superba passning fram till Cavani och arkitekten bakom det andra målet. Även om han inte finns med i målprotokollet, så hade Ligue 1:s bäste målskytt ändå legat bakom det mesta", skriver Maxifoot.

Matchen slutade 3-1 till PSG, som nu är vidare till semifinal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag