Zlatan Ibrahimovic Foto: Cyril Moreau / BestimageZlatan Ibrahimovic Foto: Cyril Moreau / Bestimage
Zlatan Ibrahimovic Foto: Cyril Moreau / Bestimage
Serge Aurier Foto: Skärmdump från PeriscopeSerge Aurier Foto: Skärmdump från Periscope
Serge Aurier Foto: Skärmdump från Periscope

Zlatans egna ord efter Serge Auriers påhopp

Publicerad

PSG:s uppladdning inför tisdagens CL-match mot Chelsea störs av Serge Auriers påhopp mot bland andra Laurent Blanc och Zlatan Ibrahimovic.

Men den svenska stjärnan tycker inte att händelsen har påverkat laget negativt.

– Nej då, allt är som det ska, säger han i sin app Zlatan Unplugged.

Under natten mellan lördagen och söndagen levererade PSG-backen Serge Aurier ett vansinnigt hån mot såväl lagkamrater som spelare.

Händelsen har dominerat nyhetsrapporteringen i Frankrike inför PSG:s CL-match mot Chelsea på tisdag - och under måndagen kommenterade tränaren Laurent Blanc händelsen.

– Jag tog det mycket dåligt. Man får tycka vad man vill, vi lever i en demokrati. Men vad gäller Serge Aurier så jobbade jag för att få hit honom för två år sedan och han betalar tillbaka på det här viset. Det är ynkligt. Han straffar sig själv och han straffar klubben inför en åttondelsfinal i Champions League, säger han.

Aurier har blivit avstängd av klubben tills vidare för sina handlingar.

Zlatan är taggad inför CL-matcherna

En som inte håller med Blanc om att händelsen har påverkat uppladdningen inför matchen är Zlatan Ibrahimovic själv. Trots att han själv för offer för en rad påhopp så säger han i sin app att det inte har varit några problem med uppladdningen i laget.

– Nej då, allt är som det ska.

Tvärtom så ser Zlatan väldigt mycket fram emot den första av två åttondelsfinaler mot Chelsea.

– Det kommer att bli en spännande och viktig match.

Bryr sig inte om var de spelar

Tisdagens match spelas på Parc des Princes och därefter väntar en retur på Stamford Bridge i London den 9 mars. Zlatan tror inte att det spelar någon roll om vem som börjar spela på hemmaplan.

– Vi måste ändå göra två bra matcher.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag