Zlatan Ibrahimovic under matchen. Foto: Manuel BlondeauZlatan Ibrahimovic under matchen. Foto: Manuel Blondeau
Zlatan Ibrahimovic under matchen. Foto: Manuel Blondeau
Frankrikes idrottsminister, Patrick Kanner. Foto: Bruno VigneronFrankrikes idrottsminister, Patrick Kanner. Foto: Bruno Vigneron
Frankrikes idrottsminister, Patrick Kanner. Foto: Bruno Vigneron

Zlatans domarilska när PSG föll oväntat

Publicerad

PSG jagade ett segermål borta mot Bordeaux.

Då blev PSG rånade på en solklar indirekt frispark - och i anfallet satte Diego Rolan avgörande 3-2 för Bordeaux.

– Under mina 15 år som spelare har jag aldrig sett en så dålig domare, dundrar Zlatan efter matchen.

Det var vid ställningen 2-2 i en mycket svängig match i Bordeaux som hemmalagets målvakt Cedric Carraso plockade upp en passning från en av sina egna försvarare med händerna.

Enligt regelboken innebär det en indirekt frispark - men domaren friade och Bordeaux kunde gå till anfall.

Efter matchen var Zlatan Ibrahimovic vansinnig på domaren Lionel Jaffredo. I fransk tv sa han så här:

– Under mina 15 år som spelare har jag aldrig sett en så dålig domare. Det här landet förtjänar inte PSG.

Att domarens beslut var felaktigt tycker även C More-experten Pontus Farnerud.

– Där måste han bestämma sig. Den får han under inga omständigheter ta upp. Nej, nej, nej. Det är solklar indirekt frispark, säger Pontus Farnerud.

Ett domslut Zlatan Ibrahimovic var allt annat än nöjd med. Svensken gestikulerade vilt mot domaren.

Lyon kan rycka i toppen

Istället kunde hemmalaget Bordeaux gå till anfall. Och efter ett inspel från högerkanten kunde Diego Rolan sätta det avgörande 3-2 målet för Bordeaux efter en tilltrasslad situation.

– Bordeaux tar en rättvis seger. Den här matchen mot Chelsea sitter i både huvudet och benen. Det kändes att PSG var trötta, säger Pontus Farnerud.

Zlatan Ibrahimovic gjorde Paris Saint Germains båda mål i matchen. Bordeaux svenske anfallare, Isaac Kiese Thelin, svarade för en assist till Bordeaux 2-1 mål. Han blev utbytt med knappt tio minuter kvar att spela.

Förlusten var PSG:s första i ligan på femton matcher. I och med förlusten har nu serieledarna Lyon chansen att rycka till sig fyrapoängsledning i toppen av Ligue 1. Lyon möter tredjeplacerade Marseille senare under söndagskvällen. Den matchen startar 21.00.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kommentera och läs andras kommentarer Regler & villkor
Till Expressens startsida

Mest läst i dag