Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans dom: ”Han gör inte tillräckligt mycket”

Se Zlatans drömmål från mötet med Marseille
Foto: MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK / MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: BARATOUX LOIC/ABACA / STELLA PICTURES/BARATOUX LOIC/ABACA

Zlatan Ibrahimovic är säker.

Kylian Mbappé, 22, måste ”smaka blod och gå igenom eld” för att bli bäst i världen.

– Jag älskar honom, men han gör inte tillräckligt mycket, säger svensken till TF1, enligt Get French Football News.  

Mbappé är redan en superstjärna och har vunnit flera stora titlar, men för att 22-åringen ska ta nästa steg behöver han utmana sig själv. Åsikten kommer från Zlatan Ibrahimovic, som på ett karakteristiskt sätt förklarat vad fransmannen måste göra för att fortsätta utvecklas.

– Jag älskar honom men han gör inte tillräckligt mycket. Han kan bli väldigt stark om han vågar stålsätta sig. Han behöver smaka blod och gå genom eld. Omge dig av människor som säger att du inte är bra nog, så kommer du att bli bäst, säger Ibrahimovic i TF1: fotbollsprogram Téléfoot, enligt Get French Football News. 

40-åringen om vilka spelare som är bäst i världen:

– Kylian Mbappé är topp-tio. Det finns spelare som har tillhört de bästa väldigt länge, men utav de unga är det Haaland och vem mer... det är Ibrahimovic, sedan finns det ingen anledning att prata om de andra.

Zlatans råd till Mbappé

I intervjun i Téléfoot ställer Milananfallaren en retorisk fråga:

– Så, saknar ni mig i Frankrike? Vad pratar ni om nu när jag inte är där längre, ingenting? Det måste vara tråkigt att jobba i Frankrike nu.

Årets upplaga av Paris Saint-Germain är mer stjärnspäckad än någonsin. I somras skrev flera etablerade spelare på för klubben. Italiens mästarmålvakt Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi hämtades från Inter, Georginio Wijnaldum anslöt från Liverpool och Real Madrid-ikonen Sergio Ramos hann också skriva på.

Sedan briserade bomben.

Lionel Messi var klar för den franska huvudstadsklubben.

– Är dagens lag bättre än det var under min tid i klubben? Nej. Vi var ett lag, nuförtiden är det inte det. De kanske kan bli det, jag tror på laget, säger Ibrahimovic.

Häng med in på ”Ibras” 40-årsfest

Firades stort av familj, lagkamrater och kändisar