Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan sköt sin första älg – under julhelgen

Foto: Andreas L Eriksson

Zlatan Ibrahimovic har skjutit sin första älg. SportExpressen kan berätta att landslagskaptenen sänkte en 500-kilosbjässe i samband med julfirandet i Åre.

- Det är en stor älg, säger Bo Sköld, generalsekreterare på jägareförbundet.

ZLATAN IBRAHIMOVICS JAKTKARRIÄR

Zlatan tog jägarexamen 2010. Sen dess har han varit frälst. Han har beskrivit det som den perfekta avkopplingen, för att kunna leverera på fotbollsplanen.

I en intervju med Dagens Industri förklarar han: "Jag älskar att komma ut i det lugna. Komma till skogen där ingen känner igen mig. För det tror jag inte djuren gör".

Zlatan äger en jaktstuga i Offerdalsfjällen. Där jagar han ofta. Ett annat favoritställe är Dävensö i Mälaren som Zlatan har besökt flera gånger för att jaga hjort och vildsvin.

Fotbollsstjärnan har tagits emot med öppna famnen i jägarkretar. Av alla utom Jan Guillou. Till Nöjesguiden sa Guillou: "Det är pinsamt. Jag tror inte att Zlatan har ett genuint jaktintresse."

Sammanställning: LUDVIG HOLMBERG

Zlatan Ibrahimovic, 33, har störts av skador under de senaste veckorna.

Under julen passar han på att vila ut ordentligt hemma i Sverige - bland annat genom att ge sig ut i skogen och jaga.

Och enligt uppgifter till SportExpressen har det gått bra, mycket bra.

I samband med julfirandet uppe i Åre lyckades Zlatan skjuta sin första älg. Vikt: Cirka 500 kilo. Skottet satt, enligt våra uppgiftslämnare, alldeles vid älgens hjärta och PSG-stjärnan ska ha varit "väldigt glad" över det hela.

Hans varumärkeschef Mika Lepistö ligger lågt:

- Inga kommentarer.

Jagat med Percy

Zlatan har flera gånger om berättat om sitt intresse för fiske och jakt, och det var även temat i den uppmärksammade reklamfilm han gjorde för Volvo för snart ett år sen.

Han tog sin jägarexamen för fyra år sen och har sen dess jagat en hel del, bland annat med affärsmannen Percy Nilsson, it-miljardären Dan Olofsson och fotbollsvännerna Daniel Majstorovic och Alexander Östlund.

Bo Sköld är generalsekreterare på svenska jägareförbundet. Och imponerad.

- Man får väl börja med att säga stort grattis. Det är en stor älg, oavsett om det är första gången eller inte, säger han.

Själv har Bo Sköld aldrig skjutit en älg så tung som 500 kilo. Men hur stora älgar en jägare skjuter har ingenting med erfarenhet att göra, menar han.

- Allting beror ju på var man står och vilka älgmarker man är i. Men man kan säga att det är en väldigt fin älg. Troligtvis en tjur.