Zlatan kan tänka sig en lönesänkning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Zlatan och Helena Seger i Paris.
Foto: Eliot Press

Familjen Ibrahimovic trivs inte i Paris.

SPORT-Expressen har talat med källor i Zlatans närhet - som uppger att livet i Paris varken blivit vad man väntat sig eller vad Paris Saint-Germain utlovat.

Det är ytterligare ett tungt argument för att landslagskaptenen flyttar till Italien.

Juventus är fortfarande det hetaste alternativet - och enligt uppgifter till SPORT-Expressen kan Zlatan Ibrahimovic nu också tänka sig en lönesänkning för att möjliggöra en flytt.

I förra veckan berättade Zlatan Ibrahimovic själv om att hans framtid i Paris Saint-Germain är oviss.

Och nu avslöjas nya uppgifter om en återkomst till den italienska mästarklubben Juventus.

- Det kan hända mycket. Jag var inte inställd på Paris för ett år sedan, utan var inställd på att åka till USA med Milan men fick i stället ett samtal om att Paris kom in i bilden, sa Zlatan då.

Ger en och samma bild

SPORT-Expressen har talat med flera personer i Zlatans omedelbara närhet.

Och oberoende av varandra ger de en och samma bild: Familjen trivs inte i Paris - och vill lämna den franska huvudstaden.

Ett beslut som enligt uppgifter bygger på trygghet för familjen och att den sociala situationen är mer passande i Italien.

Ett exempel är att familjens livvaktsskydd enligt uppgifter var mer utbrett i Italien än i Paris.

- Sen jag kom hit har det varit väldigt påfrestande, folk jagar mig med mopeder, sa Zlatan tidigare under våren i en intervju med CNN.

För att återvända till Italien som han ofta benämnt som "ett andra hem" måste Zlatan vara villig att åtgärda det största problemet för en flytt: Lönen.

Nära maxtaket

Zlatan Ibrahimovic är villig att sänka årslönen från 120 miljoner kronor till 60 miljoner - en summa som snuddar vid Juventus maxtak för löner.

Zlatan har kontrakt med Paris Saint-Germain i ytterligare två år men miljardklubbens ägare uppges inte vara oroliga.

De tror inte på idén att svensken ska sänka sin lön av sociala skäl i en ny klubb eller att någon klubb är öppen för att betala en lika hög lön som i PSG.

Kan få "adjöbonus"

SPORT-Expressen har tidigare berättat om de italienska uppgifter rörande en "adjöbonus" på mellan 45 och 60 miljoner kronor från Paris Saint-Germain som kan bli aktuell.

Denna betalas ut i stället för de dryga 200 miljoner kronor Zlatan hade tjänat under sina två återstående kontraktssår.

Därmed skulle Zlatan i praktiken tjäna nästan lika mycket som han gjort i PSG om Juventus erbjuder honom omkring 70 miljoner kronor i årslön.

"Pengar är ett problem"

Giovanni Cobolli Gigli, ex-president i Juventus under Zlatan Ibrahimovics tid i Turin, vet vad som krävs för att en flytt ska bli verklighet:

- Inställningen hos Juventus har varit att de inte kommer att ha råd med Zlatan om han inte sänker lönen. Pengar är ett problem i Italien, även hos fotbollsklubbar, säger Gigli.

ZLATAN OCH JUVENTUS - EN FÖLJETONG UNDER VÅREN

12 MARS - "VI VILL VÄRVA ZLATAN"

Juventus styrelsemedlem Pavel Nedved sätter i gång rykteskarussellen när det gäller Juventus genom att uttala sig om klubbens längtan att värva tillbaka Zlatan Ibrahimovic.

- Vem vill inte ha en spelare som Zlatan Ibrahimovic? Jag döljer inte att jag en dag vill värva tillbaka honom till Juventus, sa Nedved i den italienska talkshowen "Undici".

9 APRIL - "LIVET I PARIS ÄR PÅFRESTANDE"

I en lång intervju med CNN avslöjar Zlatan Ibrahimovic för första gången hur han trivs socialt i den franska huvudstaden. Svaret är tydligt:

- Sen jag kom hit har det varit väldigt påfrestande. Folk jagar mig med mopeder, jag kan inte ens gå på gatan, säger han. De sa när jag kom hit att det skulle det vara annorlunda mot för hur det är i Italien. De sa att jag skulle kunna gå på gatan.

18 APRIL - "ITALIEN FINNS I HANS HJÄRTA"

Zlatans agent Mino Raiola kliver in i debatten och förklarar att det finns

andra klubbar som kan köpa loss Zlatan från PSG. Det kan bli Italien igen.

- Om han lämnar PSG, är serie A då hans förstaval? Ibrahimovic har aldrig dolt att Italien finns i hans hjärta. Det är hans andra hem, säger Raiola till La Repubblica.

22 APRIL - "EN ÄRA ATT JUVE ÄR INTRESSERADE"

Efter 3-0 mot Nice kommenterar Zlatan intresset från Turin-klubben:

- Jag har kontrakt med PSG. Om det är sant att Juve är intresserade är det en ära, det är en fantastisk klubb som jag redan representerat. De har ett bra lag och ett grymt projekt på gång, men jag tillhör Paris.

23 APRIL - "ITALIENSKA KLUBBAR INTE REDO STÖDJA SÅDANA KONTRAKT"

Efter månader av spekulationer kommenterar Juventus-president Giuseppe Marrotta hur det kan bli möjligt att ta Zlatan Ibrahimovic tillbaka till Turin.

- Juventus, precis som alla andra italienska klubbar, är inte redo att stödja ett sådant stort kontrakt, speciellt när lönerna inkluderar skatter. Om han skulle sänka sin lön, då föreställer jag mig att många lag skulle vilja ha honom.

30 APRIL - "EN JUVE-FLYTT ÄR MÖJLIG".

Gazzetta dello Sport berättar att Juventus har en plan när det gäller att säkra nya sponsorpengar och att klubbens budget kommer att bli större kommande säsongen vilket möjliggör en flytt till Turin.

- Två eller tre klubbar kan värva honom: Milan, Inter och Juve. Men sedan finns det även klubbar som Real Madrid, Manchester City och Chelsea, säger Mino Raiola.

22 MAJ - "ITALIEN ÄR MITT ANDRA HEM"

När Zlatan Ibrahimovic möter svenska medier i Paris talar han varmt om Italien:

- Det är mitt andra hem och jag saknar Italien. Jag vet hur det fungerar i Italien och det är stor skillnad jämfört med Spanien och Frankrike. Men Italien är det mest fantastiska landet för en fotbollsspelare. Man trivs bra som fotbollsspelare i Italien.