Foto: BeIN Sport
 Foto: BeIN Sport

Zlatan: "Jag är inte någon chef på planen"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics "stämpling" har lett till ett infekterat ordkrig.

Nu kommenterar svensken själv incidenten, där han satte foten i huvudet på en motståndare.

– Jag tittade bara på bollen, det var inte med meningen, jag ville inte skada honom, säger han till tv-kanalen BeIN Sports.

Zlatan Ibrahimovic tryckte till Dejan Lovren, som i fallet fick svenskens dobbar i huvudet.

Situationen i toppmötet mellan PSG och Lyon har lett till ett bråk mellan de båda klubbarna.

Lyons president Jean-Michel Aulas gick efter matchen ut och menade att Ibrahimovic skadade Lovren med flit.

"Blev slaktad"

– Lovren blev slaktad. Det måste vara rött kort och han trycker till för att skada, sa Lyons president Jean-Michel Aulas, enligt L’Équipe.

Efter Aulas utspel tog PSG:s sportchef Leonardo Zlatan i försvar.

– Alla ska bara lämna Zlatan i fred. Och han ska sluta prata om PSG hela tiden och vad ägarna i Qatar gör eller inte gör, sa Leonardo till L'Equipe.

"Är inte rädd för honom"

Efter Leonardos replik kontrade Lyon igen, där man dömde ut Zlatans "våldsamma" beteende.

Ibrahimovic kommenterar nu incidenten själv. För tv-kanalen BeIN Sports besvarar han Lyon-presidentens anklagelser:

– Han borde fokusera på sitt eget lag. Att han sa så där efter matchen, det visar bara att han är rädd. Jag är inte rädd för honom.

Zlatan berättar också hur han upplevde situationen med Lovren.

– Jag tittade bara på bollen, det var inte med meningen, jag ville inte skada honom.

Ibrahimovic har snabbt blivit en ledargestalt i Paris Saint-Germain.

"Är ingen chef"

I intervjun med BeIN Sport fick svensken frågan om han trodde att medspelarna var rädda för honom.

– Jag tror inte att mina lagkamrater är rädda för mig, men om de är det, då kommer de inte att stanna kvar på den här nivån särskilt länge.

– Jag är inte någon chef på planen, men det är sant att jag har ett väldigt stort ansvar, konstaterar Zlatan Ibrahimovic.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag