Foto: Laurent CiprianiFoto: Laurent Cipriani
 Foto: Laurent Cipriani
Foto: Laurent CiprianiFoto: Laurent Cipriani
 Foto: Laurent Cipriani

Zlatan Ibrahimovic slog till – nätade igen

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic slog till två gånger om när Paris Saint-Germain besegrade Saint-Étienne med 2-0.

Därmed är PSG obesegrade i hela 32 raka matcher.

– En bra match inför en grym publik, säger Ibrahimovic i sin app Zlatan Unplugged.

Zlatan Ibrahimovic hade chansen redan tidigare i matchen, när han försökte klacka in bollen bakom Stéphane Ruffier i motståndarmålet. Den gången lyckades det inte - men i den 62:a minuten kunde svensken fira sitt artonde mål på lika många matcher.

Serge Aurier stormade fram och slog ett inlägg till Ibrahimovic, som inte gjorde några misstag utan stötte in bollen som betydde 1-0 till PSG.

"Det lägger sig ett täcke av tystnad"

Därmed kom svenskens trettonde mål mot just Saint-Étienne - vilket är mer än vad han har gjort mot något annat lag.

– Det är en förbannelse för Saint-Étienne det där, säger Jens Fjellström i C Mores sändning.

Inför matchen pratade Ibrahimovic om sina förväntningar på matchen, och lyfte då fram vilken stämning det brukar vara på Stade Geoffroy Guichard.

– Det är bra stämning på den arenan jämfört med andra, sa han då i sin app Zlatan Unplugged.

Men den goda stämningen kom av förklarliga skäl av sig efter svenskens mål.

– Det lägger sig ett täcke av lite tystnad, kommenterar Fjellström i sändning.

"Har tangerat rekordet"

Med bara minuter kvar av matchen fick hemmalaget ett gyllene läge att kvittera, men Kevin Trapp stod för en fin räddning och i stället kunde Ibrahimovic slå till ännu en gång på övertid.

– Det såg så lekande enkelt ut och nu har PSG tangerat rekordet, för det här är 32 raka matcher utan förlust. Ett rekord, en insats som inte har ägt rum sen 94-95, kommenterar Fjellström.

Därmed tog PSG hem segern med 2-0 - och de är obesegrade i hela 32 raka matcher. Det har ingen lyckats med sedan Nantes alltså gjorde detsamma i mitten av 90-talet.

Zlatan: "Jag trivs mot alla"

Och efter matchen hyllade Ibrahimovic publiken.

– En bra match inför en grym publik, säger han i sin app Zlatan Unplugged.

Svensken berättar också om sina två mål.

– På första målet fick jag ett bra inlägg. På andra målet stod jag helt enkelt på rätt plats, säger Ibrahimovic.

Han vill dock inte säga att han trivs bättre mot Saint-Étienne än något annat lag - trots målskörden.

– Jag trivs mot alla, kommenterar han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag