Foto: Johanna Sten
 Foto: Johanna Sten

Zlatan Ibrahimovic om sin broders bortgång

Publicerad

Tills nu har Zlatan Ibrahimovic inte velat tala om brodern Sapkos bortgång.

Men nu har han berättat om familjetragedin för engelska The Guardian.

– Han hade varit väldigt sjuk, säger Zlatan.

Det var i april som Sapko Ibrahimovic avled efter en längre tids sjukdom, bara 40 år gammal. Halvbrodern Zlatan Ibrahimovic fick tillstånd att lämna klubblaget Paris Saint-Germain tillsammans med Helena Seger och sönerna Maximilian och Vincent för att närvara vid begravningen.

Forna klubblaget AC Milan skickade sina kondoleanser, men Zlatan själv har inte gjort något officiellt uttalande i frågan.

"Var inte en chock"

Men i en ny intervju med engelska The Guardian pratar Zlatan om dödsfallet.

– Han var en referenspunkt för min pappa. De pratades ofta vid. Men de senaste månaderna har min pappa pratat mer med mig om vår övriga familj. Men jag har inte den kopplingen till kriget (i Bosnien reds. anm.), för jag föddes i Sverige.

– Min bror var 40 när han avled. Men det var inte en chock. Han hade varit sjuk länge.

I intervjun pratar Zlatan även om dokumentärserien "Ibrahimović – från Rosengård med mer än ett mål" som har premiär på Kanal 5 på onsdag.

Den ska berätta historien om hur Zlatan slog Sven Rydells 82 år gamla målrekord i svenska landslaget och om gigantens uppväxt i skånska Rosengård.

– Det var känslosamt och dokumentären tog sex månader att göra. Jag är van vid att ha en kamera i ansiktet på mig, men inte att ha en kamera som följer efter mig. När vi skrev min bok så var det en kille som följde efter mig. Nu är det ett helt kamerateam. Men jag gjorde det för att jag vill visa alla att mitt liv är annorlunda sett inifrån och att jag gjorde resan från Rosengård till rekordet i landslaget. Det är också personligt. Man kommer att få lära känna min pappa, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag