Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic Foto: Imago SportfotodienstThiago Silva och Zlatan Ibrahimovic Foto: Imago Sportfotodienst
Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Xavier LaineFoto: Xavier Laine
 Foto: Xavier Laine

Zlatan Ibrahimovic hyllas efter showen

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic får toppbetyg efter sin show mot Reims.

Thiago Silva hyllar sin lagkamrat – och hoppas att svensken förlänger sitt kontrakt med Paris Saint-Germain.

– Jag tror att han kan stanna, men det är inte jag som bestämmer, säger Silva enligt goal.com.

Zlatan Ibrahimovic är i toppform.

Svensken visade vägen hemma mot Reims med två mål och två assist – och den här gången stod hans framspelningar i fokus. Zlatans genomskärare till Gregory van der Wiel fick lagkamraterna att skratta av glädje. Och skarven till Edinson Cavanis mål höll minst lika hög klass.

Efter matchen hyllades svensken enhälligt av expert, lagkamrater – och sin tränare.

– Ibrahimovic är i fantastisk form och jag hoppas att det fortsätter eftersom vi har många viktiga matcher kvar innan säsongen är över, säger PSG-tränaren Laurent Blanc enligt Telegraph.

"Ännu en matchavgörande insats från den store svensken. 34-åringens fantastiska form är otrolig och PSG måste erbjuda honom en kontraktsförlängning på åtminstone ett år", skriver ESPN.

"De tar beslutet"

Själv var svensken fåordig i sin app efter matchen.

– En bra match vi närmar oss trofén. Det kändes bra i dag. Jag gör mitt jobb precis som jag alltid gjort, säger Zlatan i sin App.

Mittbacken och lagkaptenen Thiago Silva stämde in i hyllningskören.

– Han är fortfarande en fantastisk spelare och gör saker för laget som är väldigt viktiga, säger han enligt goal.com.

– Jag tror att han vill stanna här. Men om han vinner Champions League den här säsongen kommer hans åsikt utan tvekan att kunna ändras, haha, säger Silva till L'Equipe.

Ibrahimovics kontrakt går som bekant ut efter säsongen och spekulationerna om hans framtid är många. Nu hoppas hela PSG på att han förlänger kontraktet.

– Jag tror att han kan stanna, men det är inte jag som bestämmer. Det är tränaren och presidenten som tar det beslutet. Vi får se i slutet av säsongen, säger Thiago Silva.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag