Zlatan firar Foto: Yoan Valat / Epa / Tt
Zlatan firar Foto: Yoan Valat / Epa / Tt

Zlatan hyllas: "Han är oumbärlig – omättlig"

Publicerad

Två nya mål och två nya framspelningar i går. Nu hyllas Zlatan stort av lagkamrater och tidningar.

– Det är svårt att säga något speciellt om honom, han är alltid fantastisk, säger Thiago Silva till L'Equipe.

PSG forsätter trumma på i toppen i Ligue 1, och de leds av Zlatan Ibrahimovic. I går vann huvustadslaget med 4-1 mot Reims, och svensken var inblandad i PSG:s alla mål.

Han spelade fram Gregory van der Wiel till det första, sköt själv in det andra, assisterade Cavani till det tredje och dunkade sedan in matchens sista mål.

Därmed leder Ibrahimovic både skytteligan och assistligan i Ligue 1.

Efter matchen haglade hyllningarna till honom

– Det är svårt att säga något speciellt om honom, han är alltid fantastisk. Vi får se vad han kan göra under säsongsavslutningen.

Champions League viktigt

Thiago Silva tror att utgången i Champions League kan påverka var Ibrahimovics framtid kommer tillbringas.

– Jag tror att han vill stanna här. Men om han vinner Champions League den här säsongen kommer hans åsikt utan tvekan att kunna ändras, haha, säger Thiago Silva.

Mittfältaren Blaise Matuidi skräder inte heller med hyllningarna.

– Han är en väldigt viktig spelare för oss. Han är ett stort proffs, en mästare som alltid ger allt. Det är inte för inte som han har haft en sådan karriär som han har haft, säger Blaise Matuidi till L'Equipe.

Nästan perfekt betyg

Även tidningarna håller med om Zlatans höga kvalitet. Han får en åtta i betyg av Le Parisen som skriver att han "gjorde allt". ESPN tar i ännu mer och ger honom en nia i betyg och skriver att han är "omättlig och oumbärlig för tillfället".
"Han gör sin bästa säsong i PSG någonsin – klubben måste erbjuda honom ett nytt kontrakt", fortsätter sajten.

Av Maxifoot får han nästan en perfekt tia. 9,5 delar de ut till svensken och skriver "Vad ska man säga om den evige Zlatan Ibrahimovic? Han forsätter visa upp ett otroligt spel trots sin ålder".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag