Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan hyllas – efter fina gesten mot pojken

Rätt ska vara rätt i Zlatans värld.

Inför ligamatchen mot Saint-Etienne såg Paris Saint-Germain-stjärnan igenom en kupp att byta ut hans maskot mot en annan pojke.

"Det är fair play från Zlatan", skriver The Guardian-journalisten Amy Lawrence.

Klippet spreds först via LeMeilleurDuFootball, ett fotbollskonto på Twitter som har nästan 300 000 följare.

I klippet ser man hur Zlatan Ibrahimovic står längst fram i raden av Paris Saint-Germain-spelare som strax ska ut på plan. PSG spelar mot Saint-Etienne på bortaplan, på arenan Stade Geoffroy-Guichard.

En maskot står redo bredvid Zlatan, när en mustaschprydd äldre man plötsligt iscensätter en kupp. Mannen försöker sig på en rockad, där pojken bakom ska ta den andre maskotens plats och därigenom få stå bredvid Zlatan.

"Ibra favoriserar inte"

Men Zlatan ser igenom kuppförsöket. Han skjuter tillbaka den ursprunglige maskoten utan att ens bevärdiga mannen med en blick.

Därefter använder han pojken som stöd för en stretch, fyrar av ett varmt leende och ruskar om parveln i håret.

"Han försöker placera sin pojke bredvid Zlatan, men Ibra favoriserar inte, han tar rätt kille", skriver LeMeilleurDuFootball.

Hyllas på Twitter

Zlatan har blivit hyllad på de sociala medierna för gesten, bland annat av den respekterade The Guardian-journalisten Amy Lawrence.

"Bra spanat och fair play från Zlatan", skriver Lawrence på Twitter.

Zlatan gjorde dessutom två mål i den efterföljande matchen.Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Följ oss även på Instagram och ta del av älskade inslag som ”Veckans kärleksbarn”!