Zlatan hyllas – efter fina gesten mot pojken

Publicerad

Rätt ska vara rätt i Zlatans värld.

Inför ligamatchen mot Saint-Etienne såg Paris Saint-Germain-stjärnan igenom en kupp att byta ut hans maskot mot en annan pojke.

"Det är fair play från Zlatan", skriver The Guardian-journalisten Amy Lawrence.

Klippet spreds först via LeMeilleurDuFootball, ett fotbollskonto på Twitter som har nästan 300 000 följare.

I klippet ser man hur Zlatan Ibrahimovic står längst fram i raden av Paris Saint-Germain-spelare som strax ska ut på plan. PSG spelar mot Saint-Etienne på bortaplan, på arenan Stade Geoffroy-Guichard.

En maskot står redo bredvid Zlatan, när en mustaschprydd äldre man plötsligt iscensätter en kupp. Mannen försöker sig på en rockad, där pojken bakom ska ta den andre maskotens plats och därigenom få stå bredvid Zlatan.

"Ibra favoriserar inte"

Men Zlatan ser igenom kuppförsöket. Han skjuter tillbaka den ursprunglige maskoten utan att ens bevärdiga mannen med en blick.

Därefter använder han pojken som stöd för en stretch, fyrar av ett varmt leende och ruskar om parveln i håret.

"Han försöker placera sin pojke bredvid Zlatan, men Ibra favoriserar inte, han tar rätt kille", skriver LeMeilleurDuFootball.

Hyllas på Twitter

Zlatan har blivit hyllad på de sociala medierna för gesten, bland annat av den respekterade The Guardian-journalisten Amy Lawrence.

"Bra spanat och fair play från Zlatan", skriver Lawrence på Twitter.

Zlatan gjorde dessutom två mål i den efterföljande matchen.

 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Följ oss även på Instagram och ta del av älskade inslag som ”Veckans kärleksbarn”!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag