Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Zlatan gjorde mål när PSG mötte Angers

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic med vänner hade lekstuga i 5-1-segern mot Angers.

Svensken tryckte in 1-0 – men mest ihågkommet var det fantastiska 3-0-målet.

– Du skojar! Vad är det för mål!?, utbrister experten Anders Andersson i C More.

Nykomlingen Angers har gjort succé i Ligue 1 och låg på en tredjeplats inför bortamötet mot PSG.

Och för Zlatan Ibrahimovic väntade en personlig utmaning inför matchen: Angers är ett av få lag i ligan som svensken inte har gjort mål på. Svensken kommenterade faktumet under gårdagen inför matchen.

– Jag har spelat femton minuter mot dem, så förhoppningsvis så får man lite mer tid i morgon. Då kanske..., sa Ibrahimovic i sin app.

Och som många gånger förr, så fick han rätt.

Dryga halvtimmen in i matchen fick svensken en öppnande passning från Blaise Matuidi in i straffområdet. Ensam med målvakten i Angers måttade han ett hårt vristskott och tryckte in bollen under målvakten till 1-0.

– Han fortsätter att leverera, konstaterade experten Anders Andersson i C More.

Dessförinnan hade svensken haft en chipp över målet och två möjligheter på frispark – även då gick avslutet över.

Målet var svenskens 17:e för säsongen i ligan på 17 matcher. Tio minuter senare ökade Lucas Moura till 2-0.

"Du skojar!"

Men mest ihågkommet skulle 3-0-målet bli.

Paris Saint-Germain startade ett "klapp-klapp-anfall" med Ibrahimovic på mittplanen, som plötsligt började kicka bollen tre gånger på vristen framför en back. Han släppte bollen till Angel di Maria – som slog ut den direkt till Blaise Matuidi på vänsterkanten, som i sin tur skickade in bollen på ett tillslag i straffområdet.

Där dök Gregory van der Wiel upp och rakade in 3-0.

– Neeeej! Du skojar! Vad är det för mål!?, utbrister experten Anders Andersson i C More.

– Det är Zlatan som lägger ribban där när han jonglerar och sätter fram den först till Di Maria och bollen sen går till Matuidi. Fantastiskt, fortsätter han.

PSG vann till slut med 5-1 efter två mål av Di Maria, och leder nu Ligue 1 med 24 poäng före Monaco som möter Toulouse i morgon, söndag.

– Vi hade roligt ute på planen i dag, säger tränaren Laurent Blanc enligt L'Equipe.

– Det var en fantastisk andra halvlek efter en lite svårare första halvlek där Angers var bra organiserade. Vi var tvungna att luckra upp dem om det första målet var väldigt viktigt. Efter det blev allting lättare, säger Blanc.

Zlatan Ibrahimovic var fåordig i sin app Zlatan Unplugged.

– Det känns mycket bra – bara att fortsätta jobba, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag