Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Zlatan: "Är konstigt, då blir jag ett monster"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är inne på det sista halvåret på sitt kontrakt med PSG.

I en intervju med BeIN Sports berättar han om sin tid i PSG.

– Under min första säsong i PSG så hade jag lagkamrater som inte var besvikna efter en förlust. Det tycker jag är konstigt, för när jag förlorar blir jag ett monster, säger han enligt Yahoo Sports.

Sommaren 2012 skrev Zlatan Ibrahimovic överraskande på för den nyrika klubben PSG. Under de 3,5 år som han har spelat i den franska huvudstaden har PSG utvecklats till ett lag som är helt dominant i den franska ligan.

Zlatan har varit en av klubbens absolut viktigaste spelare under den här tiden och har den här säsongen slagit flera målrekord.

Det är en utveckling som inte överraskar honom själv.

– När jag kom hit så sa jag att ska skriva historia och i dag kan jag säga att jag har gjort det. Och jag är inte klar. Alla lag jag har spelat i har utvecklats till dominanta lag, eftersom jag har spelat i dem. Men det här (i PSG) är den första gången som det har gått så snabbt för ett lag att ta sig till absolut högsta nivå, säger han enligt Yahoo Sports.

"Det franska folket hejar på mig"

För att visa hur klubben utvecklats tar Zlatan upp en historia hur hans lagkamrater agerade efter en förlust när han kom - jämfört med nu.

Under min första säsong i PSG så hade jag lagkamrater som inte var besvikna efter en förlust. Det tycker jag är konstigt, för när jag förlorar blir jag ett monster, säger han.

Framfarten i Frankrike har gjort honom populär i landet. Och Zlatan förväntar sig stort stöd under sommaren EM.

– Det franska folket hejar på mig mer än sitt landslag, säger han med ett leende.

– Under EM så kommer jag att ha två nationer bakom mig, den franska och den svenska.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag