Foto: Allpix / Ibl Bildbyrå
 Foto: Allpix / Ibl Bildbyrå

Wenger: "Jag trodde att Zlatan var galen"

Publicerad

Arsène Wenger ville se en 16-årig Zlatan Ibrahimovic i träning.

Men svensken nobbade - och fransmannen trodde inte sina öron.

– Jag trodde att han var galen, säger Wenger till franska Bein Sports.

Zlatan Ibrahimovic karriär har innehållit spel och framgångar i klubbar på absolut högsta nivå. Efter genombrottet i Malmö FF gick steget vidare till holländska Ajax innan nästa anhalt blev italienska serie A och Juventus.

"Jag gör inte provspelningar"

Men karriären kunde ha tagit en helt annorlunda vändning. Arsène Wenger och hans Arsenal visade tidigt intresse för den unge svensken - och erbjud honom chansen till ett provspel med A-truppen redan då han var 16 år gammal.

Men den kaxige svensken nobbade.

– Jag sa att jag hört att du är en bra spelare och jag bjuder in dig till at träna med A-laget för att se hur bra du är. Då svarade han att "jag gör inte provspelningar", säger fransmannen i en intervju med Bein Sports.

Ett svar som fick Londonklubbens manager att häpna.

– Jag var chockad, jag tänkte att han måste vara galen. Jag var tränare för Arsenal och han var sexton år gammal. Jag ångrar det ibland men jag visste ingenting om honom utan jag var tvungen att se honom, säger han.

"Är bättre än er"

Och det råder ingen tvekan om att Wenger fortsatt är mäkta imponerad av svensken och hans prisskåp.

– Vart han än tar vägen så vinner han mästerskap, säger han.

I samma intervju medger Zlatan att han hade stort självförtroende redan under perioden i Malmö FF. När han precis flyttats upp i A-laget så valde han att köra på samma stil som tidigare.

– När jag kom dit var jag mig själv. Jag var lite kaxig - "Jag är Zlatan och jag hör hemma här. Jag är här för att spela och jag är här för att jag är bättre än er", säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag