Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vreden i Marseille – vägrade att spela

Foto: NORBERT SCANELLA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: NORBERT SCANELLA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Publikskandalen sätter stopp. 

Stormatchen i Ligue 1 mellan Lyon och Marseille skjuts upp. 

Detta efter att Dimitri Payet träffats av en flaska. 

Det var redan efter två minuter som skandalen ägde rum. Storstjärnan Dimitri Payet skulle ta en hörna men träffades istället av en flaska som kastades in av Lyons supportrar. Payet föll ner direkt och läkare kallades in. Därefter beordrade domaren spelarna att gå av planen. 

Efter en timme av diskussioner och samtal kom beskedet att matchen ändå skulle återupptas. Det fick Marseille-spelarna att rasa. Tv-bilder inifrån spelartunneln visar hur Alvaro Gonzalez sparkar in en dörr, samtidigt som Mattéo Guendouzi skriker ut ett par väl valda ord. Payet, som befann sig i chocktillstånd enligt fransk media, gjorde klart att han inte kommer att kunna spela klart matchen. 

LFP kallar till krismöte på måndag

Men det beslutet ändrades snabbt och nu står det klart att det inte kommer bli spel ikväll (söndag). Ligue 1 gick ut med ett uttalande där man fördömde attacken på Dimitri Payet

”Efter att ha blivit attackerad blev Payet också utsatt för diskriminering och förolämpningar. Vi får inte glömma att det är hemmalaget som står för säkerheten i samband med matcherna, tillsammans med de lokala myndigheterna. De avgör om en match ska avbrytas eller återupptas”, skriver ligaledningen (LFP) och meddelar att man kallar till krismöte imorgon måndag. 

– Det blev en extremt våldsam reaktion från Marseille när beslutet att återuppta matchen togs. Därför bad domaren att få diskutera ytterligare och därefter ändrade han sitt beslut, säger Lyons president Jean-Michel Aulas. 

Efter 14 matcher parkerar Lyon på en sjunde plats och Marseille på en fjärde plats. Det skiljer fyra poäng mellan lagen.