Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värd tio miljoner – per Instagrambild

Dagens toppnyheter – sport
Kylian MbappéFoto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN
Mbappé i PSG-tröjanFoto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kylian Mbappé uppges tjäna drygt tre miljoner kronor i veckan i PSG. 

Men enligt statistikföretaget Nielsen kan den franske talangen tjäna tre gånger så mycket – på en enda Instagrambild.

När Kylian Mbappé gick från Monaco till Paris Saint-Germain höjdes inte bara kvaliteten på hans sportsliga omgivning. Den franske fotbollstalangen kunde också räkna in en löneökning på 1 400 procent, enligt boken ”Phénomène”, skriver av den insatte journalisten Arnaud Hermant. 

Enligt Forbes tjänar Mbappé nära 200 miljoner kronor om året i PSG, drygt tre miljoner i veckan. Detta undantaget sponsorintäkter. Mbappé samarbetar just nu bland annat med klockföretaget Hublot och klädjätten Nike. 

Kylian Mbappé har skyhögt värde på Instagram 

Det blir allt vanligare att sponsorer vill använda sina stjärnors sociala medier som exponeringsyta för sina budskap. Enligt uppgifter från statistikföretaget Nielsen, som jobbar med trendanalys, är Mbappé den av världens unga idrottare som har mest att tjäna på ett sådant upplägg. 

20-åringens uppskattade värde per Instagraminlägg ligger nämligen på tio miljoner kronor. På plats två hittar vi Barcelonas Frenkie de Jong, som vars inlägg uppskattas vara värda knappa tre miljoner. Nielsen har valt att fokusera på idrottsstjärnor under 25 år i sin sammanställning. 

https://twitter.com/Lu_Class_/status/1173560025547247616https://www.instagram.com/p/B1o-yw6CdYQ/https://www.instagram.com/p/B0lO7A-CP9k/https://www.instagram.com/p/BxM7YV_l45K/